current views are: 1

18 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση20:00

Κεδίκογλου: Η χώρα δεν θα υπογράψει άλλο μνημόνιο (Βίντεο)

«Όλοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου το δελτίο εοδήσεων του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα υπογράψει άλλο μνημόνιο.

Δημοσίευση 20:00’
αρθρο-newpost

«Όλοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου το δελτίο εοδήσεων του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα υπογράψει άλλο μνημόνιο.

«Όλοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα υπογράψει άλλο μνημόνιο.

«Η χώρα δεν θα υπογράψει άλλο μνημόνιο, όπως δεν ίσχυσαν όσα καταστροφολογικά υποστήριζε η αντιπολίτευση» τόνισε, προσθέτοντας ότι σήμερα είχαμε «τα πρώτα θετικά» μιλώντας για «τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα».

Ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα του πλεονάσματος θα προσδιοριστούν τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα ανεφερε οτι θα δοθούν «όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες, στις ομάδες με τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Στην παρούσα φάση αυτό είναι που μπορούμε να ανταποδώσουμε. Μην ξεχνάτε πού ήμασταν και πού βρισκόμαστε σήμερα»

«Το ακριβές ποσό του πλεονάσματος θα το μάθουμε τον Απρίλιο» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι δεν θα είναι κάτω από 2,7 δισ. ευρώ.

«Όλοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» είπε, αναφέροντας τα παραδείγματα των ομολόγων και της Τράπεζας Πειραιώς.

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει βαρεθεί να διαψεύδεται; Και πλεόνασμα υπάρχει και μέτρα δεν χρειάζεται να πάρουμε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι «δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο το 2015».

«Οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν επιδείξει υψηλότατο αίσθημα ευθύνης και τώρα στο τέλος της διαδρομής δεν θα μποορύσαν να μην το επιδείξουν ξανά», ανέφερε χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. «Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα» σημείωσε.

«Επόμενο βήμα, μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι η βιωσιμότητα του χρέους» πρόσθεσε.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, ενώ δεν απάντησε στα σενάρια ανασχηματισμού.


σχετικα αρθρα