Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

"Όχι" λέει το ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση του συνόλου του περιεχομένου της συμφωνίας με την τρόικα σε ένα άρθρο. 

Το συντονιστικό όργανο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε στη Βουλή αποφάσισε να διαμηνύσει στο Μαξίμου ότι δεν πρέπει να συμπεριληφθούν μόνο σε ένα άρθρο όλες οι ρυθμίσεις που να αφορούν για παράδειγμα και τις τράπεζες και το γάλα... 

Τον προβληματισμό μετέφερε αργά το βράδυ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος  αφού είπε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι το ζήτημα είναι νομοτεχνικό και θα εξεταστεί ότι "στόχος μας δεν είναι - και προσωπικά δικός μου στόχος δεν είναι – να εκβιαστεί διαδικαστικά κανείς στη Βουλή . Εδώ, μιλάμε για ευθύνες οι οποίες είναι ιστορικές, θεσμικές, δημοκρατικές". 

Το ΠΑΣΟΚ φοβάται ότι πολλοί βουλευτές μπορεί να ...στραβώσουν με την σαλαμοποίηση όλων των ρυθμίσεων σε ένα και μόνο άρθρο και να υπάρξουν ατυχήματα κατά την ψηφοφορία. 

Δεν είναι τυχαίο ότι στην χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού εκδηλώθηκαν και πάλι αντιδράσεις σχεδόν για όλα τα θέματα του πακέτου της συμφωνίας με κυρίαρχο τις τράπεζες. 

Για το ΠΑΣΟΚ το θέμα των τραπεζών είναι κομβικό δεδομένου ότι υπάρχει πάντα ο φόβος καταψήφισης του ζητήματος της ανακεφαλαιοποίησης από τον Γιώργο Παπανδρέου ή το σύνολο των παπανδρεϊκών βουλευτών. 

Το θέμα συζήτησε χθες το βράδυ ο κ. Βενιζέλος στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών με τον Γιάννη Στουρνάρα καθώς την ώρα που έφθανε ο υπουργός Οικονομικών στο Βέλγιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ετοιμαζόταν να αναχωρήσει. 

Ο κ. Βενιζέλος με χθεσινές του δηλώσεις προανήγγειλε πως θα γίνουν διεξοδικές συζητήσεις με τους βουλευτές για το περιεχόμενο της συμφωνίας, ώστε να ψηφιστούν οι ρυθμίσεις και να γίνει η εκταμίευση.