«Θα προσδιορισθούν επακριβώς τα κριτήρια μέσα στις επόμενες ημέρες» για τους δικαιούχους της ενίσχυσης από το πλεόνασμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σημείωσε ότι θα ωφεληθούν, όπως είπε ο πρωθυπουργός, ένα εκατομμύριο πολίτες και πρόσθεσε: «Έχει και μία προφανή σκοπιμότητα, πέραν του ότι πρόκειται για ομάδες που έχουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες της κρίσης, εκεί έχεις και τον μεγαλύτερο δείκτη διάχυσης, δηλαδή τα ποσά που θα διατεθούν σε αυτές τις κατηγορίες, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, θα τα διαθέσουν όλα στην αγορά πάλι και θα ανακυκλωθούν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, επίσης, πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει να ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών. «Είχαμε και την πορεία των ελληνικών ομολόγων, που έχουν τη μεγαλύτερη πτώση από όλα τα άλλα στις διεθνείς αγορές, όσον αφορά την απόδοσή τους, και έχουν φθάσει σε επίπεδα προ κρίσης. Είδατε τι συνέβη με την Τράπεζα Πειραιώς, την πρώτη ελληνική τράπεζα που βγήκε στις αγορές από το 2009, είδατε τι έγινε με τις αιτήσεις στον αναπτυξιακό νόμο, που είναι για μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Όλοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, που πριν από λιγότερο από δύο χρόνια θεωρούσαν βέβαιη την καταστροφή της», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου και διαβεβαίωσε πως «και μέτρα δεν χρειάζεται να πάρουμε και υπάρχει ένα τέτοιο πλεόνασμα που βάζει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια». «Δεν θα υπογράψει άλλο μνημόνιο (σ.σ. η χώρα), όπως δεν χρειάστηκαν νέα μέτρα, όπως δεν υπήρξε δημοσιονομικό κενό για το 2014, όπως δεν ίσχυσε τίποτε από όσα καταστροφολογικά υποστήριζε η αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τον τρόπο που θα ψηφιστούν τα μέτρα είπε δεν μπορεί να πει αυτήν τη στιγμή πώς θα δρομολογηθούν και σε ποια χρονικά περιθώρια, οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. «Το βέβαιο είναι ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν επιδείξει υψηλότατο αίσθημα ευθύνης» και διαβεβαίωσε πως στο τέλος της διαδρομής «δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιδείξουν το αντίστοιχο υψηλότατο αίσθημα ευθύνης».