Την εκτίμηση ότι στις ευρωεκλογές «κρίνεται εμμέσως» το ποιός θα έχει την ευθύνη της διεύθυνσης της χώρας έως ότου ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος.

«Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική των ομαλών συνθηκών, με ενδιαφέρει ποιος θα έχει την ευθύνη της πολιτικής διεύθυνσης της χώρας, ωσότου ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και επανέλθουμε σε συνθήκες κανονικότητας, ώστε να μη χαθούν όσα με τόσο κόπο πετύχαμε. Και αυτό είναι ένα θέμα που εμμέσως κρίνεται στις ευρωεκλογές» τόνισε ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο κ. Ευ. Βενιζέλος σχολίασε τις δημοσκοπήσεις, παρατηρώντας ότι «είναι κακές για το πολιτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ». Επανέλαβε πάντως ότι το κόμμα του ανέλαβε «το κόστος δύσκολων αποφάσεων που εν μέρει αδίκησαν την ελληνική κοινωνία, αναλάβαμε όμως την ιστορική πολιτική ευθύνη».

Ασκώντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «οι άλλοι που μιλούν δημαγωγικά υφίστανται κι αυτοί φθορά στις δημοσκοπήσεις, είναι συμπαθείς κτυπούν φιλικά στη πλάτη, είναι ένας εύκολος ρόλος που κι εγώ θα ήθελα να έχω. Πιστεύουν ότι διστάζουμε να ανταλλάξουμε ρόλους; Ας έρθουν».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει λόγο να απευθυνθεί στις διεθνείς χρηματαγορές πριν τις ευρωεκλογές, δεδομένου ότι αυτό θα κριθεί από τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, ενώ για την αναπτυξιακή πολιτική που εξήγγειλε ο Ματέο Ρέντσι, ο κ.Βενιζέλος ευχήθηκε να πετύχει τονίζοντας ότι ο ίδιος «θέλει να δεί να πετυχαίνουν όλες οι μη κλασικές προσεγγίσεις».