Υποψήφιος με την «Ελιά» στις ευρωεκλογές θα είναι ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής, τονίζοντας σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η συμφωνία με την τρόικα αποτυπώνει την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία».

Ο κ. Καψής τονίζει ότι του έγινε πρόταση από την Ελιά για να είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές και απάντησε θετικά. «Κοιτάχτε, δεν φτιάχνω εγώ το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς. Μου έχει γίνει πρόταση όμως, κι έχω απαντήσει θετικά» σημειώνει ο κ. Καψής και προσθέτει:

«Έχω δηλώσει πολύ καιρό πριν ότι θα παραιτηθώ από τη θέση του υφυπουργού για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση όταν ξεκινήσει η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ. Θα παραιτηθώ για δύο λόγους: Πρώτον γιατί μια ανεξάρτητη τηλεόραση δεν χρειάζεται έναν ειδικό υφυπουργό για να την εποπτεύει και δεύτερον γιατί στην πραγματικότητα δεν έχω τι να κάνω. Αυτή τη στιγμή έχω ήδη ολοκληρώσει κατά κάποιον τρόπο την εργασία μου, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ. Αν θέλετε, αυτή τη στιγμή βοηθώ στην επίλυση κάποιων γραφειοκρατικού τύπου προβλημάτων, αλλά στην πραγματικότητα τη δουλειά την κάνουν πλέον το Διοικητικό και το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ. Άρα δεν έχει νόημα η παραμονή μου εδώ και αυτό είναι άσχετο με την υποψηφιότητά μου».

Αναφερόμενος στις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Καψής τονίζει ότι «παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει, η κεντροαριστερά είναι στην πραγματικότητα πλειοψηφικό ρεύμα. Και το βλέπουμε, όπου εμφανίζεται ενωμένη παίρνει την πλειοψηφία. Το είδαμε στο ΤΕΕ, το είδαμε στον Δικηγορικό Σύλλογο, το βλέπουμε σε μία σειρά από κοινωνικούς χώρους, έτσι; Προφανώς, πολιτικά δεν εκπροσωπείται από έναν ενιαίο φορέα. Όμως η Ελιά, εάν θεωρήσουμε πως έχουμε τρεις προτάσεις αυτή τη στιγμή για την Κεντροαριστερά, την Ελιά, τη ΔΗΜΑΡ και  το Ποτάμι, η Ελιά είναι η πραγματικά ενωτική δύναμη, δηλ. αυτή η οποία λέει να ενωθεί η Κεντροαριστερά χωρίς προϋποθέσεις. Και πιστεύω ότι αυτό θα επιβραβευθεί και από τις ευρωεκλογές».
 
Ερωτηθείς για «Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, ο κ. Καψής αποκαλύπτει ότι «με τη μεγάλη πλειονότητα των στελεχών ή των ανθρώπων που στηρίζουνε "Το Ποτάμι", βρισκόμασταν σε συζητήσεις μερικούς μήνες πριν. Είναι μία ακόμη πρόταση στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Αυτή τη στιγμή εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αποφύγουμε έναν ενδοκεντροαριστερό εμφύλιο και ν' αφήσουμε ανοικτή τη δυνατότητα συνεργασίας μετά τις εκλογές. Γιατί η Κεντροαριστερά είναι κάτι το οποίο είναι ένας στόχος μακροπρόθεσμος. Και πρέπει να τον πετύχουμε για τη Δημοκρατία και την πολιτική σταθερότητα της χώρας, χρειαζόμαστε ένα ισχυρό πολιτικό κόμμα στο Κέντρο της πολιτικής μας ζωής. Κι αυτό μόνον η Κεντροαριστερά μπορεί να το κάνει».

«Πιστεύω ότι είμαστε στην αρχή της εξόδου πια από το μνημόνιο, περνάμε σε μια νέα εποχή που θα αφήσουμε πίσω μας την ύφεση, θα βάλουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και αυτό το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό», είπε ο κ. Καψής ακόμα, σχολιάζοντας τη συμφωνία με την τρόικα.

Κάνοντας, τέλος, μια αποτίμηση μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη δημιουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Καψής σημειώνει ότι «το στήσιμο της καινούργιας τηλεόρασης προϋπέθετε να ξαναρχίσουμε από το μηδέν. Δεν μπορούσαμε με μπαλώματα να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες παθογένειες που είχε η ΕΡΤ. Προφανώς, ο τρόπος που έγινε δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα [..]Δεν στήνεις μια τηλεόραση από το μηδέν, περνάς από τη Δημόσια Τηλεόραση στη ΝΕΡΙΤ, φεύγουν κάποιοι άνθρωποι έρχονται κάποιοι άλλοι. Όλα αυτά δημιουργούν κάποια προβλήματα, αλλά αυτή ήταν και η πρόκληση. Το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει νομίζω τις όποιες ενέργειες έχουν προηγηθεί».