current views are: 1

19 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση15:59

Επικοινωνία Στουρνάρα – Παπανδρέου για τις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή

Επικοινωνία είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή σχετικά με τις ρυθμίσεις της συμφωνίας με την τρόικα.

Δημοσίευση 15:59’
αρθρο-newpost

Επικοινωνία είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή σχετικά με τις ρυθμίσεις της συμφωνίας με την τρόικα.

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Επικοινωνία είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή, σχετικά με τις ρυθμίσεις της συμφωνίας με την τρόικα.

Η συνομιλία του ΥΠΟΙΚ με τον κ. Παπανδρέου γίνεται υπό τον φόβο της αντίδρασης των «παπανδρεϊκών» απέναντι στο νομοσχέδιο που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου, στην επικοινωνία που είχε με τον κ. Στουρνάρα επιφυλάχθηκε να δείξει τη στάση που θα κρατήσει στη Βουλή, όταν θα παρουσιαστεί το περιεχόμενο των ρυθμίσεων.

Στο ΠΑΣΟΚ, όπως είχε γράψει το newpost, πιστεύουν και κάποιοι λένε πως έχουν πληροφόρηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προτίθεται να ψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο ακριβώς γιατί οι τραπεζίτες έπαιξαν κεντρικό ρόλο, όπως πιστεύει στην πτώση της κυβέρνησής του τον Νοέμβριο του 2011.

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και τέως προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ελενόπουλος, αργά το βράδυ της Τρίτης έσπευσε να «σβήσει» τη φωτιά επισημαίνοντας ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου θα ψηφίσει με βάση το εθνικό συμφέρον».

Πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου αναφέρουν, πάντως, ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Στουρνάρα και ήταν σε γνώση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Και μόνο η κλήση του υπουργού Οικονομικών προς τον πρώην πρωθυπουργό δείχνει την ανησυχία του οικονομικού επιτελείου, αλλά και το εσωτερικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας την αδυναμία του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου να ελέγξει τους βουλευτές και τις εύθραυστες ισορροπίες…

 


σχετικα αρθρα