Στη συμφωνία με την τρόικα και στη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι η συμφωνία με την τρόικα αυτή τη φορά θα περάσει ευκολότερα παρά ποτέ, γιατί «σημαίνει έξοδο από το μνημόνιο και την τετραετή περιπέτεια». «Η Ελλάδα τα κατάφερε», τόνισε.

Όσον αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αυτό θα διανεμηθεί στους κοινωνικά αδύναμους με πολύ χαμηλό εισόδημα, ενώ σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «κλαίει γιατί η χώρα τα κατάφερε». Επίσης, πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει νέα μέτρα, αλλά δίνει και αυτό το μικρό ποσό».

«Ο πρωθυπουργός παρέλαβε την Ελλάδα την περίοδο που δεν ξέραμε αν την επόμενη ημέρα θα είμαστε στο ευρώ και σε λιγότερο από δύο χρόνια μας βγάζει από το μνημόνιο και μας βγάζει στις αγορές», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με την ανάπτυξη, είπε πως πρώτα πρέπει να σταθεροποιηθεί το οικονομικό και το πολιτικό κλίμα, προκειμένου να μην φοβούνται οι επενδυτές και υπογράμμισε ότι «το τελευταίο εμπόδιο πριν ανέβει η χώρα είναι οι ευρωεκλογές».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στα σχέδια του η Ευρωβουλή.