Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, είχαν σήμερα ο αρμόδιος εισηγητής Κώστας Τριαντάφυλλος και η Γραμματέας του Τομέας Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Έφη Χαλάτση, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις».

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκαν από τον υπουργό για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και ειδικότερα για θέματα σχετικά με τα σκάφη αναψυχής,  την αλλαγή των προϋποθέσεων για τη δημιουργία πλωτών εξεδρών, το σύστημα μεταθέσεων και εισαγωγής στο λιμενικό σώμα.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επεσήμαναν στον κ. Βαρβιτσιώτη πως στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας πρέπει να είναι η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, η διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και η δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Υπό αυτό το πρίσμα υπέβαλλαν στον υπουργό σειρά προτάσεων  προς βελτίωση των διατάξεων για τα τουριστικά πλοία, μεταξύ άλλων πρότειναν τη δημιουργία εταιριών μέσω των οποίων θα παρέχεται η δυνατότητα ενοικίασης σκαφών αναψυχής αλλά και βελτιώσεις στο καθεστώς νηολόγησης σκαφών μέχρι 7 μέτρα μήκους.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην υιοθέτηση αξιοκρατικών και αδιάβλητων διαδικασιών στο σύστημα μεταθέσεων στο Λιμενικό Σώμα.

Παράλληλα πρότειναν την εναρμόνιση του μισθολογίου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οίκου Ναύτου και του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας με τις διατάξεις που διέπουν το μισθολογικό καθεστώς αντίστοιχων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.  

Τέλος έθεσαν θέματα επέκτασης των πλωτών εξεδρών, τη δημιουργία πλαισίου για τα ανάδετα και εξέφρασαν στον Υπουργό την πρόθεσή τους να συμβάλλουν περαιτέρω με συγκεκριμένες προτάσεις στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου.