Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Ποιος έδωσε εντολή στον Στουρνάρα να τηλεφωνήσει στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και να τον ενημερώσει σχετικά με το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Είναι γεγονός ότι η είδηση πως ο υπουργός Οικονομικών επικοινώνησε με τον κ. Παπανδρέου και τού περιέγραψε την κατεύθυνση και την φιλοσοφία του νομοσχεδίου για τις τράπεζες δεν ήταν αναμενόμενη

Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν έχει αρμοδιότητα να παίρνει σχετικές πρωτοβουλίες και να ενημερώνει πρώην πρωθυπουργούς... Εκτός εάν τού το έχει ζητήσει ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ή ο θεωρητικά πολιτικός προϊστάμενός του κι εν προκειμένω ο Αντώνης Σαμαράς. 

Από το περιβάλλον ωστόσο του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών τονίζεται ότι δεν έγινε κρούση από το ιδιαίτερο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.  

Επομένως τροφοδοτούνται τα σενάρια πως το Μαξίμου ζήτησε από τον κ. Στουρνάρα να προλειάνει το έδαφος για τον πρώην πρωθυπουργό γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση καταψήφισης από πλευράς Παπανδρέου θα μπορούσαν να τον ακολουθήσουν δύο -τρεις παπανδρεϊκοί βουλευτές. "Ο Στουρνάρας είναι γνωστό ότι δεν κάνει τίποτε εάν δεν ενημερώσει προηγουμένως τον Σαμαρά. Σίγουρα δεν ήταν δική του πρωτοβουλία το τηλεφώνημα" λένε κύκλοι της Μητροπόλεως. 

Γιατί όμως ο Σαμαράς να θέλει να έχει από κοντά τον κ. Παπανδρέου; Οι πιο καχύποπτοι πιστεύουν ότι στο Μαξίμου θεωρούν αποδυναμωμένο και στα τελειώματα τον Ευάγγελο Βενιζέλο και επιδιώκουν -αν και φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο ειδικά για τον Παπανδρέου- να έχουν από κοντά τον πρώην πρωθυπουργό για πάν ενδεχόμενο που σχετίζεται το τοπίο μετά τις ευρωεκλογές. Η απλούστερη ερμηνεία βρίσκεται στο ότι εκτιμούν ότι ακριβώς επειδή ο κ. Παπανδρέου έχει επιρροή σε έναν μικρό αλλά καθοριστικό αριθμό βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμπαρασύρει με ενδεχόμενη αρνητική του ψήφο και τους υπόλοιπους. 

Άλλωστε στην πρόσφατη συνδιάσκεψη της "Ελιάς" οι Παπανδρεϊκοί άλλαξαν ρότα και δεν πήγαν στο ΣΕΦ αφότου ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι δεν θα είναι παρών. 

Αίσθηση βεβαίως προκαλεί και η διαρροή από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού πως ο κ. Παπανδρέου επιφυλάσσεται να πάρει τις αποφάσεις τού εφόσον διαπιστώσει τί ακριβώς θα κατατεθεί στη Βουλή.