ΣΥΡΙΖΑ: Συμπαιγνία κυβέρνησης - τρόικας για να αποφευχθεί η εκλογική συντριβή

ΣΥΡΙΖΑ: Συμπαιγνία κυβέρνησης - τρόικας για να αποφευχθεί η εκλογική συντριβή

Σχολιάζοντας τη χτεσινή δήλωση της τρόικας ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως αποκαλύφθηκε το το μέγεθος της επικοινωνιακής φούσκας της  κυβέρνησης Σαμαρά. «Στη δήλωση αυτή απαριθμούνται οι μνημονιακές δεσμεύσεις, τις οποίες εναγωνίως προσπαθεί να αποκρύψει ο κ. Σαμαράς στη νέα επιχείρηση προεκλογικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού» τονίζει μεταξύ άλλων.

 
Όπως αναφέρει «η παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης για το 2015, η απορύθμιση της εργατικής νομοθεσίας και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, οι  αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι περίφημες μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, το καμπανάκι για τα κόκκινα δάνεια, που ανοίγει εκ νέου το ζήτημα των πλειστηριασμών, η αμφισβήτηση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, συνθέτουν ένα ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο που διαλύει  κάθε επικοινωνιακή προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής αισιοδοξίας».
 
«Εξάλλου, το μοίρασμα του 17% του πλεονάσματος (και όχι του 70% για το οποίο έσκιζε τα ιμάτιά της η κυβέρνηση) δεν μπορεί να κρύψει ούτε τις θυσίες των πολιτών πάνω στις οποίες χτίστηκε αυτό το πλεόνασμα, ούτε τα μνημονιακά μέτρα που έρχονται μετά τις εκλογές. Το ότι η κυβέρνηση αποπληρώνει τώρα το 1 δις ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου που έπρεπε να είχε κάνει το 2013, προκαλώντας ύφεση και ασφυξία στην αγορά, δεν συνιστά επίσης λόγο πανηγυρισμού», υπογραμμίζει.  
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει πως «αυτό που τα παραπάνω καταδεικνύουν δεν είναι το «τέλος του μνημονίου», αλλά μια συμπαιγνία τρόικας και κυβέρνησης εις βάρος του ελληνικού λαού με στόχο την αποφυγή της συντριβής στις επερχόμενες εκλογές».
 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο