Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης για τη διανομή του πλεονάσματος, ο οποίος τόνισε ότι «έρχεται εφάπαξ προεκλογικά, όπως παλιά μοίραζαν χρωματιστά καθρεφτάκια και χάντρες, για να δώσει αυτά τα λίγα που τους έδωσαν, ως επίδομα προς αναποφάσιστους».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα υποστήριξε ότι «η συμφωνία είναι το κείμενο που έδωσαν οι τροϊκανοί χθες στα αγγλικά και διαψεύδει όλη αυτή την κυβερνητική θριαμβολογία και προκαλεί ήδη κραδασμούς και στους κόλπους της κυβέρνησης και των συγκυβερνώντων κομμάτων. Αν είναι τόσο ωραία η κατάσταση, όπως την περιγράφει η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα, για ποιο λόγο ετοιμάζεται να παραιτηθεί ο κ. Χαρακόπουλος; Αν ήταν τόσο θαυμάσια τα πράγματα, γιατί χρειάστηκε ειδικό τηλεφώνημα του Στουρνάρα στον Παπανδρέου προκειμένου να τον βολιδοσκοπήσει τι θα κάνει με τις τράπεζες; Η ίδια η ανακοίνωση της τρόικας μιλάει για φορολογικά μέτρα και νέο μνημόνιο μετά τις εκλογές, τα οποία θα απαιτηθούν έτσι ώστε να υπάρξει πλεόνασμα το 2014».

Και πρόσθεσε: «Εμείς δεν λέμε "λεφτά υπάρχουν", ούτε τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Ποτέ δεν είπαμε (ότι θα επαναφέρουμε με ένα νόμο και άρθρο μισθούς και συντάξεις στα προ μνημονίου επίπεδα). Δεν είναι αλήθεια. Είμαι νηφάλιος άνθρωπος, αλλά δεν μπορώ να παρακολουθώ τη διαστρέβλωση των θέσεών μας. Λέω ότι δεν το έχουμε πει αυτό ποτέ. Είναι μια κλασική διαστρέβλωση των θέσεών μας από μια αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα, στην οποία δυστυχώς δεν μετέχουν μόνον πολιτικοί μας αντίπαλοι, αλλά και δημοσιογράφοι. Ότι αυτό το (μόνο) άρθρο θα προβλέπει την επαναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009, είναι ψέμα. Δεν έχει ειπωθεί ποτέ. 'Αλλο, όμως, ο κατώτατος μισθός. 'Αλλο όλοι οι μισθοί και συντάξεις και άλλο ο κατώτατος μισθός».