«Τι σχέση έχει με την Αθήνα ο κ. Σπηλιωτόπουλος; Εκλέγεται βουλευτής στην Αττική τόσα χρόνια όχι στην Αθήνα. Και που μένει στην Αθήνα τι σημαίνει;», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης

Σε συνέντευξή του στη «Δημόσια Τηλεόραση», ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε: «Είπα ξεκάθαρα ότι θα στηρίξω τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, εάν περάσει στον δεύτερο γύρο. Εκείνος αποφεύγει να απαντήσει τι θα πράξει, εάν περάσω εγώ. Το ότι ισχυρίζεται πως δεν τίθεται θέμα να μην είναι εκείνος στο δεύτερο γύρο είναι μορφή αλαζονείας, γιατί προδικάζει τη θέληση των Αθηναίων, που δεν τους ξέρει». «Να παραιτηθώ επειδή το ζητάει ο κ. Σπηλιωτόπουλος για να μη διασπαστεί η παράταξη; Τον καλώ και εγώ τότε να παραιτηθεί, για να μην υπάρχει διάσπαση», πρόσθεσε.

«Ξέρετε εγώ προσωπικές επιθέσεις δεν θα κάνω αλλά στην πολιτική αντιπαράθεση θα είμαι σκληρός. Θα λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήταν 1,5 χρόνο υπουργός Τουρισμού. Τι έκανε για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας; Πείτε μου μία κίνηση που έκανε και εγώ δεν την πήρα χαμπάρι. Συγκεκριμένα πράγματα. Αφήστε το πρόγραμμα, το τι θα κάνει, εάν εκλεγεί δήμαρχος. Ήταν όμως υπουργός Τουρισμού και του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει. Έκανε κάτι για την Αθήνα; Ένα πράγμα χειροπιαστό, που εγώ δεν το πήρα χαμπάρι, ούτε και εσείς απʼ ότι βλέπω», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε πως διάβασε το πρόγραμμά του και τον ευχαριστεί γιατί «κατά τα 2/3, είναι αυτά που είπα στην ομιλία μου στο Caravel, 10 ημέρες πριν, άρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι τον αντέγραψα. Αρκετά από αυτά ήδη έχουν γίνει. Απλά πρέπει να μην προτρέχει. Για παράδειγμα ανέφερε στην ομιλία του ότι έχω ψηφίσει τα δύο μνημόνια. Και να ήθελα δεν μπορούσα. Τα μνημόνια ψηφίστηκαν το 2010 και το 2011. Εγώ δεν ήμουν στη Βουλή από το 2006, επανήλθα το 2012».

Όσον αφορά στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε:

«Το όραμα της Διπλής Ανάπλασης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, γιατί θα είχε τελειώσει φέρει υπογραφή από κάτω και λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, Ανοιχτή Πόλη και 30 άτομα που, σαν περιφερόμενος θίασος, πήγαιναν και έκαναν ενστάσεις στο ΣτΕ. Ως δήμαρχος είχα υπογράψει και με την ΠΑΕ και με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και το γήπεδο θα γινόταν, όχι με κρατική επιχορήγηση ούτε του δήμου αλλά με χρήματα της ΠΑΕ. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν θα υπήρχαν ούτε διαγωνισμοί ούτε καθυστερήσεις. Εγώ το όραμα της Διπλής Ανάπλασης δεν το εγκαταλείπω. Διότι εκτός των άλλων ήταν μέσα στο σχεδιασμό το γήπεδο της ομάδος, 7.500 τμ εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη, το οποίο  θα γινόταν με χορηγία Βωβού. Κάτι που σημαίνει ότι θα έπαιρνε άδεια λειτουργίας και αφού θα γινόταν, έπειτα θα μεταφέρονταν ο Ερασιτέχνης και η ποδοσφαιρική ομάδα στο καινούργιο γήπεδο. Τότε πράγματι το γήπεδο της Αλεξάνδρας θα γκρεμιζόταν και θα έμενε ένα μικρό μουσείο μέσα στα 27 στρέμματα πρασίνου, με υπόγειο πάρκινγκ. Θα ήταν η μεγαλύτερη ανάπλαση στον αστικό ιστό της Αθήνας. Εκεί θα δούλευαν 3.000 άνθρωποι επί 5 χρόνια και 1.000 άνθρωποι μετά στο εμπορικό κέντρο και στα μαγαζιά κάτω από το γήπεδο. Συντελέστηκε αναπτυξιακό και πολεοδομικό έγκλημα. Και φέρει υπογραφή: ΣΥΡΙΖΑ και Ανοιχτή Πόλη».

 

Αυτή τη στιγμή όπως είναι το πράγμα δεν μπορούμε να γκρεμίζουμε τη Λεωφόρο. Δεν μπορεί να ξεσπιτωθεί ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός και ο Ερασιτέχνης.

 

Μόνο εγώ στη Βουλή, παρότι, όπως είπατε, υπάρχουν και άλλοι βουλευτές των Αθηνών, υπερασπίστηκα το νόμο για να ανακατασκευαστεί η Λεωφόρος  για 5 χρόνια, με δικαίωμα ανανέωσης ώστε να πληροί το γήπεδο τις προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ. Εγώ δεν μασάω τα λόγια μου. Αναφέρομαι και στον κ. Σπηλιωτόπουλο που βγήκε φωτογραφίες μπροστά στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Που ήταν την ημέρα που συζητήθηκε  στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αφού είναι Αθηναίος και ενδιαφέρεται για την πόλη, αφού ενδιαφέρεται για την ομάδα της πόλης;».