Την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα οδηγείται με ασφαλή βήματα στην έξοδο από την ύφεση, εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ).

«Το σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα που καταγράφεται στην ελληνική οικονομία είναι ένα ισχυρό σημάδι ανάκαμψης. Είναι μία ισχυρή δόση αισιοδοξίας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Ακόμα πιο μεθοδικά» υπογράμμισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία του τουρισμού για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι «αποτελεί κινητήρια δύναμη για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη βιώσιμη ανάπτυξη στο μέλλον, καθώς αυξάνει το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν». «Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Κρατάει τους νέους ανθρώπους στις περιφέρειές τους. Βοηθάει στην κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών» πρόσθεσε.

Ενόψει της νέας τουριστικής χρονιάς, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι «στόχος για το 2014 είναι να αυξήσουμε την τουριστική κίνηση, τα έσοδα της χώρας και να συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών προϊόντων μας. Παράλληλα, στόχος μας είναι, όσο το δυνατόν περισσότερο, να μειώσουμε τον βαθμό επηρεασμού κάθε τουριστικής σεζόν από συγκυριακά, πολιτικά ή άλλα γεγονότα». «Η στρατηγική μας, που είχε ως στόχο την ολική επαναφορά της Ελλάδας στις μεγάλες παραδοσιακές αγορές, αποδίδει τα μέγιστα» συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφερόμενη στον τουρισμό της πρωτεύουσας, τόνισε ότι η Αθήνα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του υπουργείου για άμεση επαναφορά και δυναμική καθιέρωσή της στον τουριστικό χάρτη. Προς αυτή την κατεύθυνση- είπε- γίνεται συστηματική και αθόρυβη δουλειά. Χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού και επιφανειακές προσεγγίσεις. «Τα σημάδια της ανάκαμψης είναι ορατά» υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού.