Την ώρα που χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι περνούν από τη διαδικασία της αξιολόγησης, φαίνεται πως υπάρχει μία κατηγορία του δημοσίου που η συγκεκριμένη διαδικασία δεν ακολουθείται με τον ίδιο τρόπο.

Ο λόγος για τους αποσπασμένους υπαλλήλους σε βουλευτικά γραφεία και συγκεκριμένα μία τροπολογία – ρουσφέτι που κατατέθηκε στον Κώδικα Μετανάστευσης, και ψηφίστηκε από τη Βουλή και με την οποία η συγκεκριμένη κατηγορία γλιτώνει δια της... πλαγίας οδού την αξιολόγηση.

Όπως προβλέπει η επίμαχη ρύθμιση, οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι στα βουλευτικά γραφεία και τα γραφεία των κομμάτων θα αξιολογούνται από τα πρόσωπα στα οποία είναι αποσπασμένοι.

Οι βουλευτές που υπέγραψαν την τροπολογία αιτιολογούν αυτή την πρόταση, λέγοντας πως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, επειδή είναι αποσπασμένοι, δεν μπορούν να αξιολογηθούν στις υπηρεσίες που έχουν διοριστεί, και γι’ αυτό πρότειναν να αξιολογούνται από τους… ίδιους τους βουλευτές.

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι «η αξιολόγηση γίνεται από τα πρόσωπα και τους φορείς στους οποίους τα πρόσωπα αυτά έχουν διατεθεί ή από εκπροσώπους τους».

Σημειώνεται πως η τροπολογία υπογράφεται από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στύλιο, Θανάση Μπούρα, Δημήτρη Τσουμάνη, Γιώργο Βλάχο, Δημήτρη Χριστογιάννη, Κατερίνα Παπακώστα, Αλέξανδρο Κοντό, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, και του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλο, Παναγιώτη Ρήγα, Δημήτρη Σαλτούρο, Χρήστο Γκόκα.