Αιχμές κατά της κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας κατά την παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Μηλιου.

«Δεν εκβίαζε η κυβέρνηση την τρόικα. Ούτε η τρόικα την κυβέρνηση», είπε και προσέθεσε:

«Από κοινού ψάχνανε τον τρόπο ώστε να βρουν τον τρόπο για να 'μαγειρέψουν' τα νούμερα για να τους βγουν καλά: Και οι μεν να δώσουν ένα δισεκατομμύριο που θέλανε οι πιστωτές, και οι δε να μοιράσουν επιδόματα ενόψει εκλογών».

Ο κ. Τσίπρας αμφισβήτησε εκ νέου τα στοιχεία της κυβέρνησης για το πλεόνασμα:

«Μια μας έλεγαν ότι το πλεόνασμα θα είναι ένα δισ., - έτσι είχε πει ο πρωθυπουργός στις 29 Ιανουαρία- μετά μας είπε ότι είναι 800 εκατομμύρια, στην αρχή είπαν ότι θα μοιράσουν το 80%, μετά αποδείχθηκε ότι θα δώσουν το 17% και ξαφνικά εμφάνισαν πλεόνασμα 2,9 δισ.».

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε:

«Τι και εάν σε αυτό που ονομάζουν πλεόνασμα συγκαταλέγουν και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου που θα πρέπει να εντάσσονται στο έλλειμμα και όχι στο πλεόνασμα».

Σε ό,τι αφορά το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «η νίκη της Αριστεράς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα είναι η αρχή σημαντικών πολιτικών εξελίξεων και ανακατατάξεων προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας».