Σαμαράς: Πρέπει να διαφυλάξουμε το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος

Σαμαράς: Πρέπει να διαφυλάξουμε το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος

Την ανάγκη να διαφυλαχθεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος καθώς ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με θέμα την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η έρευνα και η επαγγελματική αριστεία δεν επιτυγχάνονται χωρίς τίμημα και ότι το υψίστης ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό δεν επιτυγχάνεται χωρίς υψίστης ποιότητας εκπαίδευση, υψίστης ποιότητας δημόσια υγεία, κοινωνική ασφάλιση και περιβαλλοντική προστασία.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι σε πολλούς κρίσιμους τομείς, ανταποδοτικότητα του κόστους μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί το κόστος της εργατικής μονάδας σχετικά χαμηλά, αλλά σημείωσε ότι αν ταυτόχρονα αυξάνεται η φορολογία και το κόστος της ενέργειας είναι εκτός ελέγχου, δεν υπάρχει όφελος και υποστήριξε ότι χρειάζεται ο συνδυασμός μικρών βελτιώσεων.

Εξάλλου, η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους ενέργειας και της έλλειψης ενιαίας αγοράς ενέργειας είναι οι βασικότεροι στόχοι της Ελληνικής Προεδρίας σε θέματα βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας, ανέφεραν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Η Ελληνική Προεδρία στοχεύει, επίσης, στην αντιμετώπιση του υψηλού κόστους γραφειοκρατίας, στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, στη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση και στην αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Βιομηχανική πολιτική θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης στο άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, το Μάιο στην Αθήνα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο