Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος  

Με τους 6 βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη... φυλακή, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να περάσει το κρίσιμο νομοσχέδιο ακόμη και με 148 ψήφους, ενδεχομένως και λιγότερες αν από την ψηφοφορία υπάρχουν απουσίες από την πλευρά της αντιπολίτευσης ή δεν τηρήσουν όλα τα εκτός κυβέρνησης κόμματα κοινή αρνητική στάση. 

Αυτή τη στιγμή, η τυπική κυβερνητική πλειοψηφία ανέρχεται σε 153 βουλευτές ενώ, κατά πολλούς, χείρα βοηθείας θα μπορούσαν δώσουν οι κ.κ. Ανδ. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης που επανέκαμψαν, μέσω Ελιάς. Άρα οι θετικές ψήφοι θα μπορέσουν να φτάσουν έως και τις 155, στην καλύτερη περίπτωση για την κυβέρνηση.  

Ωστόσο, ουδείς μπορεί να αποκλείσει και το ατύχημα, ειδικά αν οι διαφωνούντες γαλάζιοι δεν επιλέξουν το δρόμο της αποχής αλλά της καταψήφισης του νομοσχεδίου. Το Μαξίμου δεν κρύβει την ενόχλησή του, καθώς η ενασχόληση με το... γάλα μοιάζει ήσσονος σημασίας μπροστά στις προοπτικές που ανοίγει η επίτευξη της συμφωνίας. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δεν κρύβεται και η ανησυχία. 

Τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας έχουν επιφορτιστεί με το έργο της... έγκαιρης διάγνωσης ενδεχόμενων φυγόκεντρων τάσεων ενώ θεωρείται δεδομένο ότι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, Γ. Στουρνάρας και Κ. Χατζηδάκης θα αναλάβουν την ενημέρωση των βουλευτών, χωρίς πάντως να υπάρχουν σοβαρά περιθώρια για ουσιαστικές αλλαγές στις διατάξεις.