Στην Αθήνα φθάνει το βράδυ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να πάρει μέρος στις εργασίες της Διεθνούς Συνόδου για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλιαγμένη, με τη συμμετοχή αρχηγών κυβερνήσεων, υπουργών και επικεφαλής οργανισμών. "Κινούμαστε αυστηρά στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, κατοχυρώνοντας πλήρως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εδαφική μας ακεραιότητα" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σχολιάζοντας σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ δημοσίευμα περί μυστικών διαπραγματεύσεων Αθήνας-Άγκυρας για το Αιγαίο.


"Ούτε γρατζουνιά σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα"
Το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργό Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση" σχολίασε δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", το οποίο κάνει λόγο για μυστικό δίαυλο διαλόγου για το Αιγαίο που επιχείρησε να ανοίξει η Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο.

"Ούτε γρατζουνιά σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα", υπογράμμισε με έμφαση ο υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι είμαστε ανοιχτοί στο να βρούμε τρόπους συνεργασίας.