Στην τελευταία προσπάθεια να μην απολυθούν εκπαιδευτικοί, λόγω της λήξης της οκτάμηνης περιόδου διαθεσιμότητας, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος,τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν «δεσμεύσεις του παρελθόντος».

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Αρβανιτόπουλος εξήγησε ότι για τους 1.600, από τους συνολικά 1.850 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έχουν βγει προσκλήσεις και αναμένεται να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις.

Για τους υπόλοιπους, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι κινδυνεύουν να απολυθούν από τη Δευτέρα, καθώς λήγει αύριο η περίοδος της διαθεσιμότητας. «Κάνουμε μια υστάτη προσπάθεια», ανέφερε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι οι Πανελλαδικές φέτος θα αρχίσουν στις 27 Μαίου. Μάλιστα, όπως ανέφερε, η από φέτος εισάγεται στην Α' Λυκείου η «τράπεζα θεμάτων», η οποία στην πραγματικότητα θα αναγκάζει τους καθηγητές να εξαντλούν την διδακτέα ύλη. Το 50% των ερωτήσεων θα προέρχονται από την «τράπεζα θεμάτων» και το υπόλοιπο θα είναι επιλογή του καθηγητή. 

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι οι μετεγγραφές θα γίνονται ελεύθερα.