Νέα  κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με φόντο τις δηλώσεις Δραγασάκη περι δημοψηφίσματος, ρήξης με την ΕΕ και διλλημμάτων. 

Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου σε ανακοίνωσή της τονίζει πως με τέτοιου είδους δηλώσεις υπονομεύεται η πορεία της χώρας. 

«Εκείνο που δεν είναι δικαίωμα κανενός είναι το ενδεχόμενο ρήξης με την Ε.Ε. για σχέδιο Β και δημοψήφισμα που προβάλλει ο κ. Δραγασάκης στην περίπτωση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοια περίπτωση βεβαίως δεν υπάρχει. Ισχυρισμοί, όμως, για ρήξη με την Ευρώπη, για σχέδιο Β και δημοψήφισμα υπονομεύουν την πορεία της χώρας.
Αποκαλύπτουν πόσο επικίνδυνος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας για τα συμφέροντα της χώρας», υπογραμμίζει η κ. Ασημακοπούλου. 

Παράλληλα σχολιάζοντας το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο κ. Δραγασάκης σε χθεσινή του ομιλία για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελικά μετατραπεί σε ενιαίο κόμμα, η κυρία Ασημακοπούλου ανέφερε πως «ο κ. Δραγασάκης δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ακόμα ένα χρόνο για να μπορέσει να συζητήσει εάν έγινε ή όχι ενιαίο κόμμα.
Διαψεύδει τον αρχηγό του, ακυρώνει όσα λέει ο κ. Τσίπρας και δηλώνει ευθέως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμα κόμμα με δημοκρατική λειτουργία και κατευθύνουσα θέληση. Τους αφήνουμε – είναι δικαίωμά τους -να το σκεφτούν».

Χθες το βράδυ ο κ. Δραγασάκης είπε σε ομιλία του στο διεθνές συνέδριο «Η Αριστερά στην κυβέρνηση. Τι, γιατί και πως», επισήμανε ότι η Αριστερά πρέπει να συνδυάσει την κινηματική με την κυβερνητική λειτουργία, προκειμένου να αξιοποιήσει την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία για να προωθήσει τις λαϊκές επιδιώξεις. 

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι αυτό είναι υπό συνεχή επεξεργασία (καθώς και τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν) αλλά και σε διαβούλευση με την κοινωνία. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «η στρατηγική μας πρέπει να είναι έτσι δομημένη που να προσαρμόζεται στις εξελίξεις, και να διαμορφώνεται αναλόγως των συσχετισμών» σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για να επιτευχτεί αυτό, όπως εξήγησε, χρειάζεται να εμπεδωθεί μια κουλτούρα πολιτικού διαλόγου, να υπάρξει ένα πολιτικό υποκείμενο που να μπορεί να λειτουργεί επιτελικά, ενώ στην περίπτωση διλλημάτων, αυτά να αντιμετωπίζονται με το λαό και με εκλογές ή δημοψήφισμα αν χρειάζεται.