current views are: 1

21 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση12:34

Αμετακίνητοι βουλευτές προκαλούν «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου

Εμμένουν στη θέση τους οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που από την πρώτη στιγμή διαφώνησαν με τις προωθούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στο γάλα. 

Δημοσίευση 12:34’
αρθρο-newpost

Εμμένουν στη θέση τους οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που από την πρώτη στιγμή διαφώνησαν με τις προωθούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στο γάλα. 

Εμμένουν στη θέση τους οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που από την πρώτη στιγμή διαφώνησαν με τις προωθούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στο γάλα. 
 
Με νεότερες δηλώσεις τους σήμερα οι κ. Βλάχος από τη ΝΔ και Κασσής και Μωραΐτης από το ΠΑΣΟΚ επιμένουν να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη βάζοντας φωτιά στα θεμέλια της κυβέρνησης. 
 
Την διαφωνία του με την προωθούμενη ρύθμιση για το γάλα εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο οποίος είπε πως δεν μπορεί για ένα θέμα σαν το γάλα να τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. «Αν  δεν ψηφίσω τη ρύθμιση για το γάλα τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας; Τι είναι αυτά τα πράγματα υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα» είπε.
 
Και ο κ. Κασσής μιλώντας στο Mega επανέλαβε την πρόθεσή του να καταψηφίσει τις αλλαγές για το γάλα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, ενώ πρόσθεσε πως δεν τον ενδιαφέρει εάν πέσει η κυβέρνηση. 
 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε μάλιστα πως δεν τον ενδιαφέρει εαν η στάση του στην ψηφοφορία προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης. «Να πέσει και να πάει στην ευχή της Παναγίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα και ότι δεν θέλει να είναι «βουλευτής – μαριονέτα». «Αν πραγματικά χρειάζονται την ψήφο τη δική μου, πρέπει πρώτα να αναρωτηθούν αυτοί που αποφασίζουν», είπε.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θάνος Μωραΐτης από το ΠΑΣΟΚ ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο Βημαfm είπε  πως «κάποιος που διαβάζει την ανακοίνωσή μου, δεν νομίζω ότι πιστεύει ότι μπορεί να ψηφίσω τη συγκεκριμένη διάταξη για το γάλα».
 
«Εγώ θα καταψηφίσω το συγκεκριμένο θέμα. Είμαι ξεκάθαρος και θα είναι και άλλοι βουλευτές. Δεν ξύπνησα ένα πρωί και πήρα αυτές τις θέσεις για το γάλα. Το 90% της ανακοίνωσης είναι η ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που αποφάσισε πριν από μία εβδομάδα ότι η τελευταία “κόκκινη γραμμή” του στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι η διάταξη για το γάλα. Κάποιος πρέπει να έρθει λοιπόν και να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι αυτή η διάταξη είναι προς μια θετική κατεύθυνση και ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα» τόνισε ο βουλευτής.
 
Υποστήριξε ότι τη ίδια στάση θα κρατήσουν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν δημοσιοποιήσει τις θέσεις τους, λέγοντας: «έχω μιλήσει με βουλευτές και δεν έχουν μεν δημοσιοποιήσει τη στάση τους, αλλά δεν νομίζω ότι θα ψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη για το γάλα. Σε μια χρονική στιγμή όπως αυτή, δεν πρέπει να δηλητηριάσουμε και άλλο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τους βουλευτές όχι μόνο να εκφράζουν την άποψή τους, αλλά να συμμετέχουν και οι ίδιοι στη διαδικασία για το πώς θα περάσουν κάποια ζητήματα. Δεν μπορεί απλά να παρακολουθούν».
 
Στους βουλευτές που προσανατολίζονται στην καταψήφιση της ρύθμισης για το γάλα είναι και ο βουλευτής της ΝΔ Δάνης Τζαμτζής, ο οποίος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο ο οποίος σκέφτεται ακόμα και να παραιτηθεί για το ζήτημα, ανεβάζουν στους πέντε τους βουλευτές που ενδέχεται να καταψηφίσουν. 
 
Ο κ. Χαρακόπουλος μάλιστα συναντήθηκε με τον γραμματέα της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκο ενώ δεν αποκλείεται να συναντηθεί ακόμα και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. 
 
Την ίδια ώρα πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε πως προτίθεται να στηρίξει τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα. 
 
Ρόλο πυροσβέστη στην υπόθεση ανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος θα προσπαθήσει να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πως οι αλλαγές στο γάλα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. 

σχετικα αρθρα