Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Aπο τα Γιάννενα όπου θα μιλήσει σήμερα το βράδυ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να αποδημήσει τα επιχειρήματα πάνω στα οποία στήθηκε η φιέστα της κυβέρνησης για την συμφωνία της με την κυβέρνηση.  

Εκμεταλλευόμενος το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση εξ αιτίας του γάλακτος  και πατώντας πάνω στην έλλειψη ενημέρωσης όλου του κοινοβουλευτικού σώματος για το τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας θα επιτεθεί για μια ακόμη φορά εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού χαρακτηρίζοντας τον και πάλι μνημονιακό πρωθυπουργό, θα χαρακτηρίσει το μοίρασμα του όποιου πλεονάσματος   προεκλογικό μποναμά ο οποίος προέρχεται από τα χρήματα των ιδίων των πολιτών και θα επισημάνει ότι οι δανειστές δεν νοιάζονται αν η Ελλάδα θα απαλλαγεί από το βραχνά του δημόσιου χρέους . 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πατήσει στην δήλωση της τρόικας και θα επισημάνει ότι « μέσα από αυτήν αποκαλύπτεται το μέγεθος της επικοινωνιακής φούσκας της  κυβέρνησης Σαμαρά αφού απαριθμούνται οι μνημονιακές δεσμεύσεις, τις οποίες εναγωνίως προσπαθεί να αποκρύψει ο κ. Σαμαράς στη νέα επιχείρηση προεκλογικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού».  

Η παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης για το 2015, η απορύθμιση της εργατικής νομοθεσίας και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, οι  αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι περίφημες μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, το καμπανάκι για τα κόκκινα δάνεια, που ανοίγει εκ νέου το ζήτημα των πλειστηριασμών, η αμφισβήτηση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, συνθέτουν ένα ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο που διαλύει  κάθε επικοινωνιακή προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής αισιοδοξίας θα επισημάνει ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και θα προσθέσει ότι « το μοίρασμα του 17% του πλεονάσματος (και όχι του 70% για το οποίο έσκιζε τα ιμάτιά της η κυβέρνηση) δεν μπορεί να κρύψει ούτε τις θυσίες των πολιτών πάνω στις οποίες χτίστηκε αυτό το πλεόνασμα, ούτε τα μνημονιακά μέτρα που έρχονται μετά τις εκλογές. Το ότι η κυβέρνηση αποπληρώνει τώρα το 1 δις ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου που έπρεπε να είχε κάνει το 2013, προκαλώντας ύφεση και ασφυξία στην αγορά, δεν συνιστά επίσης λόγο πανηγυρισμού».