Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος  

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στο περιθώριο της σύσκεψης της «Ελιάς» για το θέμα του γάλακτος που απειλεί να βάλει «βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης μετά τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε «το θέμα του γάλακτος θα το χειριστούμε. Αν χρειαστεί να κάνουμε βελτιώσεις θα τις κάνουμε, δεν θα παίξουμε τη σωτηρία της χώρας από αυτό το θέμα. Το γάλα είναι σοβαρό θέμα αλλά ποιος θέλει να καταστρέψει την κτηνοτροφία της χώρας»;
 
Ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε και για την τροπολογία με τους μετανάστες η απόσυρση της οποίας έδειξε πως στην κυβέρνηση υπάρχει τεράστιο πρόβλημα συντονισμού.

«Το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε με την τροπολογία είναι κωμικό, το θέμα δημιουργήθηκε από ανθρώπους που έκαναν κακούς χειρισμούς, έχουμε βρει τη σωστή διατύπωση και θα έλθει σύντομα στη Βουλή. Ο Μπαλτάκος είναι παλιό πρόβλημα».

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις εκτιμήσεις του αναφορικά με την «Ελιά» και το πως θα πάει εκλογικά το ευρωψηφοδέλτιο, και εκτίμησε πως θα είναι πολύ δυνατό (σ.σ. το ευρωψηφοδέλτιο), ενώ όπως είπε «θα πάμε εντυπωσιακά καλύτερα απ' ότι πολλοί περιμένουν».