Τέσσερα θα είναι τα χαρακτηριστικά του ευρωψηφοδελτίου της «Ελιάς», σύμφωνα με όσα είπαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής του σχήματος, μετά τη σημερινή σύσκεψη των επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων που τη συγκροτούν και στην οποία συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών.

Όπως ανακοινώθηκε, το ψηφοδέλτιο, το οποίο θα παρουσιαστεί την προσεχή Κυριακή, θα είναι: «ενωτικό και ενιαίο, ανανεωτικό και αντιπροσωπευτικό και θα αποτυπώνει τη δυναμική και την προοπτική της Ελιάς».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι στη σύσκεψη, κοινή διαπίστωση ήταν «η ύπαρξη μεγάλης διάθεσης στράτευσης και συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο όχι μόνο από στελέχη και μέλη όλων των Κομμάτων και Κινήσεων που μετέχουν στην Ελιά, αλλά και από πρόσωπα που πιστεύουν στη δυναμική της συνεργασίας μεταξύ των οποίων πολλά που ανήκουν στην Κίνηση των 58».

Στο ψηφοδέλτιο θα εκπροσωπούνται όλες οι Περιφέρειες της χώρας, όλοι οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί χώροι.

Οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση «χαιρέτισαν την ένταξη στην «Ελιά» της Κίνησης Μεταρρυθμιστική Αριστερά, που συγκροτείται από στελέχη που ανήκαν στη ΔΗΜΑΡ και ευρύτερα στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς.

Στο μεταξύ, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, μετά από τη σύσκεψη τα πρώτα ονόματα, τα οποία πιθανότατα θα περιληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς».

Μεταξύ των ονομάτων, από τους νυν ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει μόνο αυτό της Συλβάνας Ράπτη.

Υπάρχει πιθανότητα να μετέχει και ο καθηγητής Γιώργος Σταυρακάκης, ενώ από τους άλλους δεν υπήρξε σχετικό ενδιαφέρον, παρ' ότι αν το επιθυμούσαν θα μπορούσαν να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο.

Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν με την ένδειξη «ενδεικτικές προτάσεις υποψηφιοτήτων», είναι τα ακόλουθα: Ράπτη Συλβάνα, Μπατζελή Κατερίνα, Καϊλή Εύα, Χειμωνάς Θανάσης, Πιερρακάκης Κυριάκος, Καψής Παντελής, Ιωακειμίδης Παναγιώτης, Καρδαράς Ευθύμης, Κατσέλος Σωτήρης, Καρέλας Δημήτρης, Μπρίμης Δημήτρης, Παπαϊωάννου-Σφαέλου Μαρία, Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος, Τσολακίδης Νίκος, Κωστούλας Παναγιώτης, Πάτρας Παναγιώτης, Επιτροπάκης Μάνος, Μπίστης Νίκος

TAGS