current views are: 1

21 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση18:58

Tσίπρας: Ο κ. Σούλτς πιο κοντά στη Μέρκελ παρά στον Βίλυ Μπραντ

Ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιο των Σοσιαλιστών για την Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Δημοσίευση 18:58’
αρθρο-newpost

Ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιο των Σοσιαλιστών για την Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιο των Σοσιαλιστών για την Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς εξαπέλυσε μέσω του Euronews ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με αφορμή δηλώσεις περί επαναχάραξης συνόρων στην Ευρώπη.

«Διάβασα με έκπληξη και απορία τη δήλωση του κ. Σουλτς, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κριμαία, για επαναχάραξη συνόρων στην Ευρώπη. Αναρωτιέμαι: Έχει απωλέσει τη μνήμη του ο κ. Σουλτς ή η συμμαχία του με την κυρία Μέρκελ τον εξωθεί σε ανακρίβειες;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας:

«Μήπως ξέχασε τη Γιουγκοσλαβία; Ή μήπως δεν γνωρίζει ότι, για πρώτη φορά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύνορα στην Ευρώπη παραβιάστηκαν με την εισβολή των στρατευμάτων του Αττίλα στην Κύπρο»;

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «αυτό που, πράγματι, συμβαίνει για πρώτη φορά σήμερα, με αφορμή την Ουκρανία, είναι η στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση μιας κυβέρνησης  με ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία, που παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας της. Στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε το δικό της προηγούμενο, με την επιβολή κυρώσεων στην Αυστρία το 2000, όταν στην κυβέρνηση συμμετείχε το ακροδεξιό κόμμα του Γιεργκ Χάιντερ. Και προχωρά σε ψυχροπολεμικές ακροβασίες με τη Ρωσία». 

Ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς κατέληξε: 

«Τέτοιες δηλώσεις παραπέμπουν στο σκοτάδι του Ψυχρού Πολέμου. Αποδεικνύουν ότι ο κ. Σουλτς έχει εγκαταλείψει τη μεταπολεμική σοσιαλδημοκρατική παράδοση – και ιδιαίτερα την εμπνευσμένη Ostpolitik. Και μάλλον βρίσκεται πιο κοντά στην κυρία Μέρκελ παρά στον Βίλυ Μπραντ».


σχετικα αρθρα