Να δοθεί παράταση των ασφαλιστικών εισφορών ΕΛΓΑ και το θέμα να απασχολήσει άμεσα το ΔΣ του ΕΛΓΑ. ζήτησε ο βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής τόσο από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο Βασίλη, όσο και από τον Αντιπρόεδρο ΕΛΓΑ κ. Μποτό Αργύρη.

Σε παρέμβασή του, έπειτα από την ερώτηση που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο, ο κ. Τζαμτζής τόνισε και στους δυο,  ότι «τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τον Μάρτιο ως τον Αύγουστο του 2013 (παγετός, χαλάζι, ανεμοθύελλα, βροχόπτωση) που έπληξαν κυρίως τους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας, είχαν ως αποτέλεσμα την μεγάλη ζημία καλλιεργειών και την καταστροφή  της παραγωγής. Οι αγρότες των Νομών Πέλλας και Ημαθίας αντιμετωπίζουν  πρόβλημα επιβίωσης λόγω της απώλειας παραγωγής τους» και ζήτησε τόσο από τον Πρόεδρο όσο και από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ να κατανοήσουν την δεινή οικονομική θέση των αγροτών και να δώσουν παράταση για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών ΕΛΓΑ για το έτος 2013, καθώς η προθεσμία πληρωμής λήγει στις 31 Μαρτίου 2014.

Τόσο ο κ. Έξαρχος όσο και ο κ. Μποτός απάντησαν στον κ. Τζαμτζή ότι κατανοούν το πρόβλημα και την επόμενη εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στον ΕΛΓΑ, θα συζητηθεί και το θέμα παράτασης πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ.