Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

«Είναι άδικο αλλά και στενάχωρο για τον κόσμο, την ώρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να βγει από το τέλμα να υπάρχουν παραφωνίες» δήλωσε ο Πρωθυπουργός σχολιάζοντας τις ενδοκυβερνητικές αναταράξεις από τη… μάχη του γάλακτος. Αντικειμενικά, θεωρούμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ευγενής. Το να κινδυνεύσει με κατάρρευση η κυβέρνηση για το γάλα, δεν είναι απλά αδιανόητο, είναι πολιτική αυτοκτονία. 

Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας- όλοι το γνωρίζουμε, έχουν ψηφίσει πολύ χειρότερες ρυθμίσεις. Δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε, όλοι τις γνωρίζουμε. Το να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές για το γάλα- θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου. 
Τα προαναφερόμενα, αφορούν στον Μάξιμο Χαρακόπουλο και στον Γιώργο Βλάχο- κυρίως. Για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εύκολα γίνονται δεύτερες σκέψεις.  

Πολλοί (στη Βουλή αλλά και) στη Χαριλάου Τρικούπη σκέφτονται ότι οι Μιχάλης Κασσής, Θάνος Μωραΐτης και Νίκος Σηφουνάκης πίσω από τον μανδύα του… λευκού (από το χρώμα του γάλακτος) ιππότη, κρύβουν μύχια και ανομολόγητα σχέδια.  

Όσοι άκουσαν τον Μ. Κασσή (Βήμα fm) να μιλάει για τον Ευ. Βενιζέλο, είναι λογικό να σχημάτισαν την άποψη ότι μιλούσε για τον αρχηγό ενός άλλου- αντιπάλου κόμματος και όχι για τον δικό του (;) πρόεδρο. Ο κ. Κασσής εκλέγεται στα Γιάννενα που έχουν κτηνοτροφία και γαλακτοπαραγωγούς, αλλά αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει το ύφος του. Κάποιοι σύντροφοί  του επισήμαιναν με νόημα ότι είναι πολιτικός φίλος του Κώστας Σκανδαλίδη, ο οποίος φέρεται εκ των διεκδικητών της Προεδρίας του ΠΑΣΟΚ όποτε τεθεί θέμα αρχηγίας. 

Ο Θάνος Μωραΐτης και ο Νίκος Σηφουνάκης είναι παπανδρεϊκοί ως… το μεδούλι. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε. Μόλις χθες εξάλλου, επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ που γράψαμε την Τρίτη υπό τον τίτλο «Ο Γιώργος Παπανδρέου αφήνει την Ελιά χωρίς… κηπουρούς ...», καθώς οι Γ. Πεταλωτής και Π. Γερουλάνος δεν είναι στο ευρωψηφοδέλτιο.  

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Ευ. Βενιζέλος θα μπορέσει να τιθασεύσει το ΠΑΣΟΚ ή αν εκείνοι οι οποίοι τον αμφισβητούν, κάνουν προσώρας πίσω.  

Πάντως αυτή τη στιγμή, η «Ελιά» με την οποία οι επιτελείς της Χ. Τρικούπη ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να αποτελέσουν  την ραχοκοκαλιά της κεντροαριστεράς, κοντεύει να πνιγεί στο… γάλα, πριν δοκιμάσει τις δυνάμεις της αντιμετωπίζοντας το… «Ποτάμι».