Τη θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του Κύπριου υπουργού Άμυνας εξέφρασε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ,λίγες ώρες μετά το συμβάν. Τους συνέδεε πολύχρονη φιλία και υπήρχε αλληλοεκτίμηση.

Στη δήλωσή του χαρακτηρίζει «βαριά και πολλαπλή η απώλεια του στενού μου φίλου Τάσου Μητσόπουλου. Απώλεια για τον Κυπριακό λαό και για τον Ελληνισμό σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Κύπρο όσο και την ευρύτερη περιοχή μας. Απώλεια και για εμένα προσωπικά, καθώς διανύσαμε μαζί μια μεγάλη διαδρομή συνεργασίας και προσωπικής φιλίας».

Εύχεται ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας «ο Θεός να δίνει δύναμη και αντοχή αυτές τις ώρες στον πατέρα του, στη σύζυγό του και στα παιδιά του». Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «η Κύπρος έχασε σήμερα έναν μεγάλο δημόσιο άνδρα, ο Ελληνισμός έναν μεγάλο πατριώτη και η οικογένεια του τον άνθρωπο της. Ας σταθούμε με σεβασμό στη μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου. Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση και αγάπη, αποτίοντας φόρο τιμής και αναγνώρισης στον δημόσιο, έντιμο, πατριωτικό, γεμάτο ήθος και αξιοσύνη σύντομο βίο του».