current views are: 1

23 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση06:53

Με σκληρή γραμμή οι «παπανδρεϊκοί» απέναντι σε «Ελιά» και Βενιζέλο

Τις τελευταίες μέρες έγιναν προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα.

Δημοσίευση 06:53’
αρθρο-newpost

Τις τελευταίες μέρες έγιναν προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα.

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος
 
Τις τελευταίες μέρες έγιναν προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να κάνει κάποιες κινήσεις καλής θέλησης, καθώς η σύγκρουση δεν βοηθά κανέναν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τηλεφώνησε στον Γιώργο Πεταλωτή, ο οποίος είναι γνωστό πως διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον Γιώργο Πεταλωτή να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο πρώην υπουργός ζήτησε λίγο χρόνο.

Έκανε και εκείνος από την πλευρά του τα τηλεφωνά του, μίλησε με πολλούς από το παπανδρεϊκό στρατόπεδο και η συντριπτική πλειοψηφία του είπε να μην κατέβει στις εκλογές.

Έμενε ένα τελευταίο τηλεφώνημα στον Γιώργο Παπανδρέου. Τελικά και ο πρώην πρωθυπουργός είπε στον κύριο Πεταλωτή να μην κατέβει. Έτσι, ο κύριος Πεταλωτής τηλεφώνησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο και του είπε πως δε θα είναι υποψήφιος αλλά στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε αλλά κατάλαβε πως η πλευρά Παπανδρέου έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση με σκληρή γραμμή.

Στο στρατόπεδο Παπανδρέου επικράτησαν οι «μουτζαχεντίν» που προτείνουν στον πρώην πρωθυπουργό να πάει σε ευθεία σύγκρουση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά τις ευρωεκλογές και αφού προεξοφλούν πως τα αποτελέσματα δε θα είναι ικανοποιητικά για το ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει χρονικό περιθώριο περίπου δύο μήνες για να προετοιμάσει την άμυνα του γιατί η μάχη θα είναι σκληρή.

Εντύπωση προκάλεσε και η απάντηση του Θάνου Μωραΐτη όταν ρωτήθηκε από τον Τάκη Χατζή, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ, «αν θέλουν κάποιοι μέσω του γάλακτος να ξεφορτωθούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο» , ο κ. Μωραΐτης απάντησε «όχι σε αυτή τη φάση».

Προφανώς, στον κύριο Μωραΐτη «ξέφυγε» η φράση και ξεκίνησαν οι συζητήσεις πως κάτι ετοιμάζεται για να οδηγήσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην έξοδο από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Όλο το σκηνικό καταδεικνύει πως στο παρασκήνιο κάποιοι κινούνται και μάλιστα γρήγορα, για να προλάβουν τους υπόλοιπους διεκδικητές, για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ που μετά τις εκλογές μπορεί να κλονίσει ακόμη και την σταθερότητα της κυβέρνησης.


σχετικα αρθρα