Επίθεση στη ΔΗΜΑΡ εξαπέλυσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το σχόλιο της Αγίου Κωνσταντίνου για τη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην εφημερίδα Real News σε σχέση με τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους.
 
«Είναι θετικό το γεγονός  ότι η ΔΗΜΑΡ πρόσεξε τα όσα λέει ο κ. Βενιζέλος στη σημερινή του συνέντευξη για τη βιωσιμότητα του χρέους.  Πιστεύουμε ότι η ΔΗΜΑΡ θυμάται, από την περίοδο της συμμετοχής της στην κυβέρνηση, τα όσα έλεγε επίμονα ο κ. Βενιζέλος για το πώς έπρεπε να γίνει η διαπραγμάτευση για την επιβεβαίωση του ισχύοντος προγράμματος, το μακροοικονομικό πλαίσιο και τους όρους επαναγοράς ομολόγων μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου 2012. Τότε η ΔΗΜΑΡ στήριξε πολιτικά  τη διαπραγμάτευση που έκανε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά στη Βουλή άφησε το ΠΑΣΟΚ να κρατήσει τη δεδηλωμένη πλειοψηφία της κυβέρνησης» τόνισε η Χαριλάου Τρικούπη.

«Πιστεύουμε επίσης ότι η ΔΗΜΑΡ θυμάται ότι  επί των ημερών του κ. Βενιζέλου ως Υπουργού Οικονομικών έγινε το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους που έχει  γίνει ποτέ στα διεθνή χρονικά μαζί με τη ριζική αναδιάρθρωση  του ελληνικού  δημοσίου χρέους» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, καταλήγοντας: 

Τέλος θα όφειλε να έχει διαβάσει  η ΔΗΜΑΡ τα όσα έχει δημοσίως παρουσιάσει σε σχέση με τη  βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, ως  κατεξοχήν αρμόδιος, ο επικεφαλής του ESM κ. Ρέγκλινγκ, στις απόψεις του οποίου  αναφέρεται ρητά στη συνέντευξή του ο κ. Βενιζέλος. Βασικό στοιχείο των θέσεων του κ. Ρέγκλινγκ είναι οι παραμετρικές αλλαγές που είναι αναγκαίες αλλά και εύκολα επιτεύξιμες για ένα χρέος όπως το ελληνικό που είναι κατά το 80% εκτός αγορών και σε όρους καθαρά  παρούσας αξίας ( NPV) είναι  μικρότερο από το χρέος πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Οι υποδείξεις συνεπώς σε σχέση με τη διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόγραμμα και το ελληνικό δημόσιο χρέος προϋποθέτουν γνώση, μνήμη και αναγνώριση των όσων έγιναν έως τώρα όχι από μόνα τους.