Την απάντηση της Λίνας Αλεξίου σχολίασε η Realnews κι ενώ προηγήθηκε η επίθεση της κόρης της, Ζωής Κωνσταντοπούλου και της αντιπροέδρου του ΕΣΡ.

Η εφημερίδα υπερασπίζεται το δημοσίευμά της για το επίμαχο επίδομα αφήνοντας αιχμές κατά της κυρίας Αλεξίου.

Η απάντηση της εφημερίδας:

Μετά την ανάγνωση της (μη) απάντησης που έστειλε η συνταξιούχος δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, η Realnews, αντιπαρερχόμενη τα ηθικοπλαστικά κηρύγματα, τα οποία –πλέον προφανέστατα- δεν είναι σε θέση να κάνει η κυρία Αλεξίου, έχει να αναρωτηθεί τα εξής:

- Εισέπραττε παρανόμως επιδόματα επί σειρά ετών;

- Τι σχέση έχει το δικό της, ηθικό, θέμα με τις περιπτώσεις άλλων συναδέλφων της;

- Η επίκληση της «δεοντολογίας» γίνεται και εν είδει αυτοκριτικής; Ή αφορά μόνο στην εφημερίδα μας;

- Η «ένστασή» της, σε τι αλλάζει το γεγονός ότι εισέπραττε επί πολλά έτη, χωρίς να το δικαιούται, τα επιδόματα;

- Η «ένσταση» κατετέθη προ...δεκαπενταετίας; Διότι πριν από τόσα έτη θα έπρεπε να έχει κάνει αυτοβούλως αίτηση διακοπής.

- Αφού τόσο καλά γνωρίζει τα δικαιώματά της –και ορθώς- διεκδικεί όσα της αναλογούν –σε επιδόματα και επιστροφές- δεν θα έπρεπε να γνωρίζει και τις υποχρεώσεις της;

- Η επίκληση διοικητικών δυσλειτουργιών, από ένα παλαίμαχο στέλεχος που ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τα «κοινά» από διάφορες θέσεις, αποτελεί δικαιολογία; Ή επιβαρύνει έτι περαιτέρω τη θέση της, αποκαλύπτοντας την αδυναμία να αλλάξει τα πράγματα;

Κατά τα λοιπά, όταν η κυρία Αλεξίου σε ένα θέμα που την αφορά προσωπικά αναζητεί σκοπιμότητες για τη δημοσίευσή του, δυστυχώς αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η ίδια σκέπτεται. Το «εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια» βρίσκει εδώ την πλήρη εφαρμογή του.

Ας προβληματιστούν όσοι την επέλεξαν και τη στηρίζουν....