Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Έξι μόνο μέρες έχει η «Ελιά» για να κλείσει το ευρωψηφοδέλτιο της το οποίο θα παρουσιαστεί πλήρως την ερχόμενη Κυριακή. Οι αντιδράσεις στο πρώτο δείγμα των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν από την «Ελιά» δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές πρωτίστως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όπου οι αντιπολιτευόμενες ομάδες μιλούσαν για εμφανή αδυναμία του ψηφοδελτίου. 

Σε γενικές γραμμές πολλοί στην Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζουν ότι:  

1. Από το ευρωψηφοδέλτιο απουσιάζουν τα ηχηρά ονόματα που θα μπορούσαν να αφυπνίσουν θυμωμένους ή απομακρυσμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ή της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. 

2. Λείπουν υποψηφιότητες από τους "παπανδρεϊκούς" κάτι που όπως εκτιμούν θα κοστίσει στην εκλογική μάχη. Στην Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι το μπλοκάρισμα των υποψηφιοτήτων ιδίως για την περίπτωση του Γιώργου Πεταλωτή δεν έγινε από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά από ανθρώπους του περιβάλλοντός του που βρίσκονται στα κεραμίδια , όπως π.χ. ο Σωκράτης Ξυνίδης. 

3. Υπάρχουν ονόματα υποψηφίων τα οποία δεν είναι γνωστά καν στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς κυρίως από τις πολιτικές κινήσεις που στηρίζουν την Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη. 

4. Η «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα» κατάφερε να περάσει στην πρώτη φουρνιά των ονομάτων που δόθηκαν στην δημοσιότητα σχεδόν όλους τους υποψηφίους της κι έτσι μ' αυτόν τον τρόπο αποκτούν προβάδισμα στην προσπάθειά τους να κερδίσουν αναγνωρισιμότητα. 

5. Από την ευρωλίστα απουσιάζουν και στελέχη της κίνησης των 75 στα οποία τουλάχιστον ως τώρα δεν έχουν γίνει προτάσεις από το επίσημο ΠΑΣΟΚ

Να σημειωθεί ότι προτού δοθεί στην δημοσιότητα ο πρώτος κατάλογος με τους υποψηφίους έγινε σφαγή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κυρίως για το ποιοι θα περάσουν και ποιοι θα κοπούν. Το ψαλίδισμα οδήγησε και σε εμφανή λάθη καθώς η «Ελιά» έδωσε στην δημοσιότητα και βιογραφικά υποψηφίων που επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί.