current views are: 1

24 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση10:16

Ο Νικήτας αντέχει και κάνει τον Άρη να νιώθει την… αναπνοή του Σακελλαρίδη

Η δυναμική που διατηρεί ο Γιώργος Καμίνης, αρχίζει να προβληματίζει ιδιαιτέρως το επιτελείο του Άρη Σπηλιωτόπουλου, που αρχίζει να βλέπει ότι ο στόχος να κόψει πρώτος το νήμα ο πρώην υπουργός, καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολος, αν όχι ανέφικτος.

Δημοσίευση 10:16’
αρθρο-newpost

Η δυναμική που διατηρεί ο Γιώργος Καμίνης, αρχίζει να προβληματίζει ιδιαιτέρως το επιτελείο του Άρη Σπηλιωτόπουλου, που αρχίζει να βλέπει ότι ο στόχος να κόψει πρώτος το νήμα ο πρώην υπουργός, καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολος, αν όχι ανέφικτος.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Η δυναμική που διατηρεί ο Γιώργος Καμίνης, αρχίζει να προβληματίζει ιδιαιτέρως το επιτελείο του Άρη Σπηλιωτόπουλου, που αρχίζει να βλέπει ότι ο στόχος να κόψει πρώτος το νήμα ο πρώην υπουργός, καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολος, αν όχι ανέφικτος. Την ίδια ώρα, οι επιτελείς του Α. Σπηλιωτόπουλου ανησυχούν και από το γεγονός ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης συνεχίζει να βρίσκεται «μια ανάσα» πίσω, ενώ ο «ομόσταυλος» Νικήτας Κακλαμάνης διατηρεί δυνάμεις και δεν δείχνει να εξετάζει ούτε σαν αστείο το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την κούρσα της δημαρχίας. 

Το σταθερό προβάδισμα που διατηρεί ο Γ. Καμίνης, ακόμη και αν όλα πάνε καλά και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος περάσει (ως δεύτερος) στον δεύτερο γύρο, δημιουργεί εύλογα το εξής ερώτημα: Τι τύχη μπορεί να έχει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών με αντίπαλο τον Καμίνη τη στιγμή κατά την οποία στην αναμέτρηση του 2010 ο Νικήτας Κακλαμάνης έχασε αν και στον πρώτο γύρο προηγούνταν με 34,97% έναντι 28,28 και περίπου 13.000 ψήφους;  

Και αυτό είναι το ερώτημα που προκύπτει με το καλό σενάριο, γιατί το κακό είναι ο Κακλαμάνης να διατηρήσει δυνάμεις της τάξης του 8 % και ο Σπηλιωτόπουλος να χάσει την είσοδο στον δεύτερο γύρο. 

Αυτή τη στιγμή, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη δύναμη του Ν. Κακλαμάνη να υποχωρεί, αλλά να βρίσκεται στα όρια του να δυσκολέψει ή και να «κόψει» τον Α. Σπηλιωτόπουλο από τον δεύτερο γύρο. Ο πρώην δήμαρχος, υποστηρίζεται από ισχυρή ομάδα δημοτικών συμβούλων, ενώ στον αντίποδα, τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, από την παλιά φρουρά, στηρίζει ο Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος- λέγεται, έχει αρχίσει να εκφράζει διαφωνίες για τον τρόπο με τον οποίο κινούνται άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του υποψηφίου δημάρχου. 

Κι ενώ το κυνήγι του Γ. Καμίνη αποδεικνύεται πολύ δύσκολο, ο Γ. Σακελλαρίδης συνεχίζει να καταδιώκει κατά πόδας τον Α. Σπηλιωτόπουλο προκαλώντας «εφιάλτες».  

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Συγγρού και του Μεγάρου Μαξίμου, τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει μπαράζ στήριξης του Α. Σπηλιωτόπουλου, από στελέχη που έχουν ρίζες και επιρροή στην Αθήνα.  

Πολλοί όμως αμφιβάλλουν γι αυτό, μιας και υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι υπογείως ενισχύουν τον Ν. Κακλαμάνη και άλλοι οι οποίοι έχουν αποφασίσει να τηρήσουν ουδετερότητα.  


σχετικα αρθρα