Λίγη ώρα μετά την κατάρριψη του Συριακού πολεμικού αεροσκάφους από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ο Ταγίπ Ερντογάν με τις δηλώσεις του οπλίζουν τα μαχητικά μας για να βάλει σε κάθε άγνωστο ίχνος που εισέρχεται στο F.I.R Αθηνών και παραβιάζει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας. Πόσο μάλλον όταν πετούν πάνω από ελληνικό έδαφος όπου ζουν οι ακρίτες μας, όπως είναι το Αγαθονήσι και οι Φούρνοι.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε με στόμφο σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη βορειοδυτική Τουρκία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου:

«Ένα συριακό (μαχητικό) αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα F-16 μας απογειώθηκαν και έπληξαν τον στόχο. Γιατί; Γιατί αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, θα δεχτείς ισχυρό πλήγμα ύστερα από αυτό», είπε ο Ερντογάν.

Το αεροπλάνο κατ ερρίφθη σε περιοχή στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς και τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Για την κατάρριψη αυτή , από ότι φαίνεται την είχε προμελετημένη και οργανωμένη ο Τούρκος πρωθυπουργός. Είχε στήσει...κάμερα προκειμένου να παίξει στα Τουρκικά κανάλια και να διαφημίσει ο Ερντογάν την αποφασιστικότητά του που εμπεριέχει και το χτύπημα Συριακών μαχητικών.Και ...αυθόρμητα τα τουρκικά κανάλια άρχισαν να παίζουν το σχετικό βίντεο.

Τι υποστήριξε ο Σύριος πιλότος

Από την πλευρά του το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων SANA , δημοσίευσε βίντεο με τον πιλότο του αεροσκάφους που καταρρίφθηκε από τουρκικά μαχητικά αλλά κατάφερε να γλυτώσει χρησιμοποιώντας επιτυχώς το μηχανισμό του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Ο πιλότος για τον οποίο αναφέρεται πως είναι σε καλή κατάσταση, ανέφερε πως όταν χτυπήθηκε βρισκόταν σε απόσταση 7 χλμ από τα τουρκικά σύνορα. Αν και δημοσιεύτηκε φωτογραφία του πιλότου δεν αναφέρεται το όνομα του. Ο Σύριος πιλότος επίσης υποστήριξε ότι την στιγμή που χτυπήθηκε, είχε οπτική επαφή με τους στόχους των τρομοκρατών και ετοιμαζόταν να κάνει μανούβρα επιστροφής.

Αλλά ο Εντογάν αν έφευγε ο Σύριος πιλότος πως θα έκανε στη συνέχεια το προεκλογικό του σόου.

Γ. Κοκ.