current views are: 1

24 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση11:16

«Όχι» στη διάταξη για το γάλα από τον Ανδρέα Λοβέρδο

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θα είναι  αυτός που θα προσφέρει σανίδα σωτηρίας στον Υπουργό Ανάπτυξης και την  κυβέρνηση που κινδυνεύει να χύσει την καρδάρα με το γάλα.

Δημοσίευση 11:16’
αρθρο-newpost

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θα είναι  αυτός που θα προσφέρει σανίδα σωτηρίας στον Υπουργό Ανάπτυξης και την  κυβέρνηση που κινδυνεύει να χύσει την καρδάρα με το γάλα.

Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος  

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θα είναι  αυτός που θα προσφέρει σανίδα σωτηρίας στον Υπουργό Ανάπτυξης και την  κυβέρνηση που κινδυνεύουν να χύσουν την καρδάρα με το γάλα. 

Οι βουλευτές που αντιδρούν  στο συγκεκριμένο θέμα αυξάνονται διαρκώς και το αριθμητικό πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο με την αρνητική στάση και της “Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα”. 

«Το θέμα για τη διάρκεια του φρέσκου γάλακτος και των άλλων ρυθμίσεων για την αγορά πρέπει να έρθουν ξεχωριστά» λέει σε συνομιλητές του ο πρώην Υπουργός και σημειώνει με νόημα ότι σε μια οικονομία που δοκιμάζεται πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στις παρεμβάσεις που αποφασίζεις.   

Οι  πληροφορίες που ανέφεραν ότι η συμπόρευση Λοβέρδου με την «Ελιά»  θα δώσει δύο ακόμη βουλευτές στην κυβερνητική πλειοψηφία και για το γάλα διαψεύδονται με τη στάση του. 

Η κίνηση του κ. Λοβέρδου δεν είναι τυχαία και συνδέεται  και με την ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ , πριν τη συμφωνία με την Τρόικα, ότι η τελευταία “κόκκινη γραμμή” του στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι η διάταξη για το γάλα. Επίσης σημειώνεται , ότι την απόλυτη ευθύνη φέρει ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος παρήγγειλε και πλήρωσε την περιβόητη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ χωρίς να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της ελληνική οικονομίας.        

Μάλιστα από το περιβάλλον του Ανδρέα Λοβέρδου τονίζουν  ότι η χώρα είχε σταματήσει να παράγει και η επανεκκίνηση θα πρέπει προέλθει από τον πρωτογενή τομέα και όχι με ρυθμίσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα  μεταπρατών και πολυεθνικών. Η ρύθμιση θα αποδεκατίσει  τους έλληνες παραγωγούς γάλακτος και θα ευνοήσει τους εισαγωγείς.  

Ο κ. Χατζηδάκης, προφανώς, δεν καταλαβαίνει πως η οικονομία κατέρρευσε γιατί είχε υπονομευτεί και γκρεμιστεί η παραγωγική βάση της. Για ακόμα μια φορά γίνεται προσπάθεια μέσα από τις δήθεν μνημομνιακές υποχρεώσεις  να εξυπηρετηθούν νεοφιλελεύθερες εμμονές αλλά και διευθετήσεις συμφερόντων στην αγορά. Η διαπραγμάτευση που έγινε για την έκθεση του ΟΟΣΑ πρέπει να έρθει στη βουλή ξεχωριστά. Η ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να βασιστεί σε μεταπράτες, εισαγωγείς και πολυεθνικές.    

Έτσι η οριακή πλειοψηφία των 153 βουλευτών της κυβέρνησης πέφτει κάτω από τους  149…


σχετικα αρθρα