«Η ΝΔ δεν έχει αυτή τη φορά να σκεφτεί μόνο τα του οίκου της αλλά και τα του «συγκατοίκου» της», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι «ανάλογα με το άθροισμα το κυβερνητικό, θα προκύψει θέμα την επομένη μέρα. Μπορεί η ΝΔ να έχει πάρει ένα ποσοστό σχετικά μεγάλο, το άθροισμα μπορεί να είναι προβληματικό. Είναι δύσκολη η επόμενη μέρα. Είναι άλλο το άθροισμα το αριθμητικό στη Βουλή και άλλο το άθροισμα μέσα στην κοινωνία, που θα βγει από την κάλπη».

Όσον αφορά στο θέμα του γάλακτος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έχει δίκιο, εξηγώντας πως «όταν η παστερίωση περάσει τους 100 βαθμούς δεν κινδυνεύει κανείς αν πιει αλλά δεν θεωρείται φρέσκο γάλα. Φρέσκο γάλα ονομάζεται  γιατί έχει συγκεκριμένες βιταμίνες, οι οποίες από ένα βαθμό και πάνω παύουν να υφίστανται».

Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ακόμη ότι δεν γνωρίζει τι θα περιέχει το πολυνομοσχέδιο και δεν γνωρίζει τι θα ψηφίσει. «Ο σατανάς βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Μία λέξη μπορεί να αλλάξει το νόημα ολόκληρου του άρθρου», επεσήμανε.

«Δεν ξέρουμε αν θα έρθει σε ένα άρθρο ή θα είναι ένα το πακέτο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός  ένα δεύτερο οι τράπεζες και ένα τρίτο υποτίθεται οι προτάσεις του ΟΟΣΑ. Οι δημοσιογράφοι έχουν καταγγείλει ότι πρόκειται ουσιαστικά για προτάσεις, που συμφώνησαν κυβέρνηση-τρόικα και τις παρουσιάζουν ως προτάσεις του ΟΟΣΑ. Δηλαδή τις δώσαμε στο ΟΟΣΑ, τις πληρώσαμε και 1 εκ. ευρώ και έρχονται ως προτάσεις του ΟΟΣΑ. Το πρώτο που θα ρωτήσω, στη Βουλή, τον κ. Χατζηδάκη είναι αυτό. Είναι προτάσεις του ΟΟΣΑ; Είναι προτάσεις κοινές του ΟΟΣΑ της κυβέρνησης και της τρόικας;», διερωτήθηκε.

«Όσον αφορά στις προτάσεις του ΟΟΣΑ, τα μεν φάρμακα πήραν αναστολή εκτέλεσης. Δεν ξεπεράστηκε το θέμα. Είναι όμως και το θέμα των φούρνων. Μην θεωρείτε μικρή ιστορία. Δουλεύουν 140.000 άνθρωποι στους 2.500 χιλιάδες φούρνους,  που έχει η Ελλάδα σήμερα. Για το βιβλίο έχω ξεκάθαρη θέση για τη μη κατάργηση της ενιαίας τιμής του», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων είπε: «Πολύ φοβάμαι ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης κινδυνεύουμε να «κλείσουν» οι εκκρεμότητες στα εθνικά θέματα όχι με τον τρόπο και που θα αναμέναμε και θα έπρεπε… Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση τόσα χρόνια , από το 2009, στη Βουλή για τα λεγόμενα εθνικά θέματα».

Για τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε πως «αν ήμουν στη θέση του Αντώνη του Σαμαρά, τον κ. Κουμουτσάκο δεν θα τον έβγαζα ποτέ από το ευρωψηφοδέλτιο. Ήταν ένας εξαιρετικός ευρωβουλευτής, θεωρώ ότι μαζί με την Μαριέττα τη Γιαννάκου, ενδεχομένως και άλλοι από την παράταξή μου, αλλά ειδικά αυτοί οι δύο ήταν εξαιρετικοί ευρωβουλευτές. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό εκείνου που δέχτηκε αλλά και του πρωθυπουργού που τον επέλεξε. Και μάλιστα 1,5-2 μήνες πριν τις εκλογές. Ξέρετε τι σημαίνει Περιφέρεια Αττικής; Μιλάμε για μια απίστευτα μεγάλη περιφέρεια».

Σχετικά με τον υπουργό Υγείας, σημείωσε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ένας υπουργός, που παίρνει αποφάσεις, κάτι που θεωρεί θετικό. Πολλές φορές όμως, είπε, βιάζεται «αποδεχόμενος εισηγήσεις ανθρώπων, οι οποίοι δεν ξέρουν τον χώρο της Υγείας».