Απομακρυνόμαστε από την εποχή του μνημονίου, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή στον «Ενικό» του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

«Το μνημόνιο υπεγράφη τη στιγμή που υπήρχε ανάγκη χρηματοδότησης και δεν μπορούσε η χώρα να βρει από αλλού λεφτά. Όσο μειώνεται η ανάγκη μας για χρηματοδότηση, τόσο απομακρυνόμαστε από την εποχή του μνημονίου» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Η τρόικα απεδέχθη ότι δεν υφίσταται χρηματοδοτικό κενό, εξ’ού και μας έδωσε το δικαίωμα να κάνουμε τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αν θεωρούσε ότι έχουμε κενό, δεν θα υπήρχε συμφωνία ως προς τη διανομή. Το μόνο που μένει να τεθεί σε συζήτηση είναι το θέμα του χρέους».

«Θέλουμε να φύγει η τρόικα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Κατά τη δική μου γνώμη μέσα στο 2014 εφόσον βρεθεί λύση στο ζήτημα του χρέους, η τρόικα με τον τρόπο που την έχουμε γνωρίσει θα έχει τελειώσει. Δεν θα έχει πια η τρόικα αποφασιστική αρμοδιότητα στην ελληνική οικονομία.  Θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ανεξάρτητης πολιτικής».

Αναφερόμενος στις ευθύνες του παρελθόντος, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «όλοι οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ του 2009 έχει πάει στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Όλοι μαζί τα φάγαμε, αλλά δεν φάγαμε το ίδιο» σημείωσε ακόμα λέγοντας πως συμφωνεί εν μέρει με τη γνωστή δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου, σημείωσε ωστόσο ωστόσο ότι είχε πει το μισό.

«Στη χώρα αυτή γινόταν ο κακός χαμός. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Άρα ο λαός έχει ευθύνη. Ανεύθυνος λαός στις δημοκρατίες δεν υπάρχει. Ήμασταν όλοι υπεύθυνοι. Φυσικά πιο πολύ ευθύνεται η ηγεσία και λιγότερο οι από κάτω», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι οι οι πολιτικοί έχουν μεγάλη ευθύνη για την χρεωκοπία της χώρας.