Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε και φέτος η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια η οποία έγινε και με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων. Η πρόσβαση στην πλατεία Συντάγματος επιτράπηκε μόνο με προσκλήσεις, ενώ οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρέλαση από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και μετά.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση τς παρέλασης τόνισε ότι σήμερα ο λαός μας δίνει μια μάχη και έναν αγώνα για να σπάσει τον κλοιό των δανειστών. «Η ιστορία εγγυάται ότι και αυτός ο αγώνας θα είναι επιτυχής. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλύτερες μέρες». 

«Σήμερα ζήσαμε συγκινητικές στιγμές. Θαυμάσμαμε να παρελαύνουν μπροστά μας τα άξια παιδιά της Ελλάδος», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Ας δουλέψουμε όλοι μαζί για τα καλύτερα που έρχονται. Με αυτή την μεγαλειώδη παρέλαση που παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδων Αθηναίων στείλαμε ένα μήνυμα ισχύος, ένα μήνυμα ειρήνης. Η Ελλάδα της κρίσης σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει. Χρόνια πολλά σε όλους» κατέληξε.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε ότι «θέλω δημοσίως να συγχαρώ τους αρχηγούς των επιτελείων, και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την μεγαλειώδη παρέλαση που είδαμε σήμερα. Αφήνουμε πίσω την Ελλάδα της κρίσης, των μνημονίων και προχωράμε μπροστά σε μια ισχυρή Ελλαδα. Μπορούμε να ελπίζουμε, να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Για θλίψη και ντροπή έκανε λόγο από την πλευρά της η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά σχολιάζοντας τα αυστηρά μέτρα που λήφθηκαν στο πλαίσιο της παρέλασης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έφτασε λίγα λεπτά πριν από τις 11 στο κέντρο της Αθήνας και αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έδωσε το σήμα να αρχίσει η παρέλαση.

Την έναρξη της παρέλασης έκαναν όπως είθισται οι ανάπηροι του Πολέμου.

Σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας αποκαθίσταται.