Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Αλλάζει τακτική ο ΣΥΡΙΖΑ και σκληραίνει τη στάση του μετά τη διαπίστωση ότι εδώ και καιρό τα ποσοστά του έχουν κολλήσει και το (αναμενόμενο) άλμα προς την εξουσία δύσκολα θα πραγματοποιηθεί στην αναμέτρηση των ευρωεκλογών.  

Η αλλαγή πλεύσης πιστοποιείται και από τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Αλέξη Τρίπρα ο οποίος μιλάει για νέο μνημόνιο από την ημέρα που επετεύχθη η νέα συμφωνία με την τρόικα και σικέ έξοδο για δανεισμό από τις αγορές, αλλά και από τη συμμετοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ενέργειες με ακτιβιστικό χαρακτήρα. Σήμερα, 25η Μαρτίου, για παράδειγμα, διοργανώνεται αυτοκινητοπομπή προς τις Σκουριές, ενώ οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ θα παρελάσουν στην Αγία Παρασκευή και θα διαδηλώσουν με πορεία έξω από το ραδιομέγαρο.  

Στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαπιστώσει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενισχύεται, αλλά αντιθέτως χάνει δυνάμεις προς το Ποτάμι. Η διαπίστωση προκαλεί τον φόβο ότι η ακολουθούμενη πολιτική δεν αποδίδει καρπούς και αντιθέτως αφήνει ανοικτή την πόρτα για μετακίνηση ψηφοφόρων, η οποία μάλιστα θα αυξηθεί αν, με τον χρόνο, παγιωθεί η άποψη ότι δεν σχηματίζεται ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα.  

Ιδανικό σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν, το ποσοστό του κόμματος στις ευρωεκλογές να υπερτερεί έστω και κατά μισή μονάδα του αθροίσματος των ποσοστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ταυτοχρόνως, η Ρένα Δούρου να κερδίσει την περιφέρεια Αττικής. Αυτή τη στιγμή, το πρώτο φαίνεται ανέφικτο και το δεύτερο πάρα πολύ δύσκολο.  

Σε ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνεται η εκτίμηση ότι οι δυνάμεις που ήταν να μετακινηθούν από το ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκαν και η περαιτέρω αύξηση των ποσοστών, θα αποδειχθεί βασανιστική πορεία. Στους ίδιους κύκλους κερδίζει έδαφος η πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα να βρει πειστικά επιχειρήματα αν απεμπολήσει την «αντιμνημονιακή γραμμή». Εξ ου και η εμμονή στην άποψη ότι υπάρχει κρυφό Μνημόνιο πίσω από την πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα (σ.σ. προσοχή: μιλάμε για Μνημόνιο και όχι για MOU, κάτι για το οποίο μίλησε και ο Γ. Στουρνάρας). 

Το βάρος της αλλαγής πλεύσης, θα σηκώσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που θα πραγματοποιήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Ταυτοχρόνως, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, εκτός του (ευρωβουλευτή) Ν. Χουντή θα απαρτίζεται από στελέχη πρώτης γραμμής, όπως ο Γιάννης Μηλιός και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.