current views are: 1

25 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση07:17

Αβραμόπουλος: «Πρόκληση, για την Ευρώπη, είναι να χτίσει ένα οικοδόμημα για τους λαούς της»

Με αφορμή την εθνική επέτειο της Ελλάδας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ,στην ημερήσια διαταγή του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, καλεί την Ευρώπη να προχωρήσει στην υπέρβαση.

Δημοσίευση 07:17’
αρθρο-newpost

Με αφορμή την εθνική επέτειο της Ελλάδας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ,στην ημερήσια διαταγή του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, καλεί την Ευρώπη να προχωρήσει στην υπέρβαση.

Με αφορμή την εθνική επέτειο της Ελλάδας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ,στην ημερήσια διαταγή του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, καλεί την Ευρώπη να προχωρήσει στην υπέρβαση. Παράλληλα επισημαίνει ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα αν επιδείξει ομοψυχία όπως ακριβώς το απαιτούν οι καταστάσεις. 

«Η σημερινή επέτειος του αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού, δεν λειτουργεί απλώς ως ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας για τον επαναστατικό αγώνα των Ελλήνων κατά του οθωμανικού ζυγού, αλλά κυρίως ως σύμβολο και υπόμνηση για το τι μπορεί να πετύχει ένας λαός, χάρη στην ενότητα και την ομοψυχία, όταν οι περιστάσεις επιβάλλουν και το ιστορικό καθήκον επιτάσσει». 

Ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει με νόημα ότι «εάν δεν αποφάσιζαν οι Έλληνες να τολμήσουν ό,τι τόλμησαν το 1821, η αμφιβολία παραμένει, ακόμα, ισχυρή, και είναι ζήτημα εάν ο 19ος αιώνας θα έμενε στην ιστορία ως ο αιώνας των εθνοτήτων και της αποκαταστάσεως των εθνικών κρατών. Οι Έλληνες δεν αποτίναξαν μόνον τον Οθωμανικό ζυγό, αλλά δημιούργησαν σε ολόκληρη την Ευρώπη τις ηθικές και πολιτικές προϋποθέσεις για την εκδήλωση των διαφόρων εθνικών εξεγέρσεων, της διεθνούς προστασίας των μειονοτήτων και του δικαιώματος των λαών στην αυτοδιάθεση. Πάνω σε αυτές τις αρχές στηρίχθηκαν οι καταστατικοί χάρτες της Κοινωνίας των Εθνών, και μετέπειτα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών». 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αφού σημειώνει με νόημα ότι η Ευρώπη στερείται σήμερα από ιδεώδη την προειδοποιεί ότι: 

«Η συγκυρία σήμερα είναι κρίσιμη. Ειδικά για την Ευρώπη, υπάρχουν απειλές ορατές, και υποδαυλίζουν την ιδέα μιας κοινής Ευρωπαϊκής εστίας, την αρχή της κοινωνικής συνοχής, αλλά, πολύ περισσότερο, απειλούν τη δημοκρατία στην Ευρώπη. Ενσάρκωση αυτής της τελευταίας απειλής για τη δημοκρατία, είναι η άνοδος του εξτρεμισμού, του λαϊκισμού και σε ορισμένες χώρες, του φασισμού. 

Και δεν είναι η αποτυχία του ευρωπαϊκού ιδεώδους που οδήγησε στην κρίση, που μας ταλαιπωρεί, αλλά η απουσία πολιτικής βούλησης και οράματος. 

Η πρόκληση, για την Ευρώπη, σήμερα, είναι να χτίσουμε ένα πολιτικό οικοδόμημα που θα αγκαλιάσει όλους τους λαούς της Ευρώπης και θα δώσει πραγματικό νόημα στις αξίες της προόδου, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Μια Ευρώπη αντάξια της κληρονομιάς της και των αγώνων που έχουν δώσει οι Ευρωπαίοι πολίτες για δημοκρατία και ελευθερία. Μία Ευρώπη ικανή να εγγυηθεί την παγκόσμια σταθερότητα και την ισχύ του διεθνούς δικαίου».

Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμβουλεύει ότι: Να προστρέξουμε και εμείς, σήμερα, στην ιστορία του ελληνικού έθνους, για ν’ αναζωογονηθούμε και να δώσουμε με επιτυχία το δικό μας αγώνα εθνικής επιβίωσης και ανάτασης. Ως έθνος καλούμαστε να υπερβούμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες και να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση της πατρίδας μας». 

Ο κ. Αβραμόπουλος καλεί τον Ελληνικό λαό να εμπνευστεί από τα νοήματα της Επετείου και βασιζόμενος στα ιδανικά και τις παραδόσεις του, να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον. « Ας ξαναδώσουμε στην Ελλάδα μας την προοπτική και το κύρος που της αξίζει και της επιβάλλουν η ιστορία της και η μοίρα της να δίνει πάντα πρώτη διδάγματα οικουμενικής εμβέλειας. 

Με την αλληλεγγύη, την ενότητα του Ελληνισμού, την προσήλωση στην ελευθερία και τη δημοκρατία, το σταθερό μας προσανατολισμό προς την ειρήνη, ας φέρουμε και πάλι την ελπίδα στα όνειρα των νέων μας» καταλήγει ο Δ. Αβραμόπουλος.


σχετικα αρθρα