Την ανάγκη να γίνει ενιαία συζήτηση για τις τρέχουσες υποχρεώσεις από το μνημόνιο, το "πακέτο" των 50 δισ, ευρώ από την αξιοποίηση της δημοσίας περιουσίας και το πρόγραμμα 2012-2015, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Σημείωσε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και ανέφερε «ο στόχος των 220 μη χρήσιμων και μη απαραίτητων οργανισμών του δημοσίου, οι οποίοι θα έκλειναν δεν έχει επιτευχθεί. Δεν έχει γίνει τίποτα και πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Και λέω ότι δεν απολύουμε τους εργαζόμενους, αλλά η εξοικονόμηση πόρων θα είναι τεράστια».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος στα ΝΕΑ για το θέμα της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και του φυσικού αερίου είπε: «Δεν μου αρέσει να βγαίνει ο κάθε υπουργός και να λέει στον τομέα ευθύνης του ότι «στα άλλα βρέστε τα, αλλά σε όσα είναι στον τομέα ευθύνης μου δεν θέλω να αποκρατικοποιηθούν». Χρειάζεται μια συνολική πολιτική κουβέντα για αυτά τα ζητήματα. Δεν είναι ο σκοπός ο καθένας να φυλάει το μετερίζι του».