Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Με πονοκεφάλους θα περάσει την ημέρα της ονομαστικής του εορτής ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Από την μία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλείται να μαζέψει την κοινοβουλευτική του ομάδα φροντίζοντας να περιορίσει τις αντιδράσεις που προκαλεί κυρίως το θέμα της τιμής και της διάθεσης του φρέσκου γάλακτος και από την άλλη να κλείσει το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» προκαλώντας θετικές εντυπώσεις. 

Δύσκολα και τα δύο. Οι διαφωνούντες με την προωθούμενη ρύθμιση για το γάλα εμφανίζονται αμετακίνητοι. Η συνάντηση της περασμένης Παρασκευής αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον Γιάννη Στουρνάρα δεν οδήγησε σε διέξοδο. Η κυβέρνηση δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε σημαντικές διορθωτικές βελτιώσεις και επιπλέον το επίσημο ΠΑΣΟΚ που διαπραγματεύεται δεν δείχνει διατεθειμένο να προκαλέσει κυβερνητική κρίση για το γάλα

Από την άλλη οι πράσινοι βουλευτές που αντιδρούν στην ρύθμιση για το γάλα δηλώνουν ανυποχώρητοι. Στις δηλώσεις τους δείχνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, ότι έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν και ότι δεν τους νοιάζει καν η προοπτική της διαγραφής. 

Ενδεχομένως λένε στο ΠΑΣΟΚ γιατί η διαγραφή φαντάζει εξωπραγματική αφού θα προκαλέσει απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας… 

Εντός της εβδομάδας ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να συγκαλέσουν σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας, ίσως και το αρμόδιο ΚΤΕ, για να απορροφηθούν οι κραδασμοί.  

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να συμπληρώσει το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς.  Πρόθυμοι υπάρχουν δεν έχουν όμως εκείνο το πολιτικό βάρος που θα μπορούσε να προκαλέσει θετικές εντυπώσεις και να προκαλέσει συζητήσεις. Οι υποψήφιοι είναι ή απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ ή των άλλων πολιτικών κινήσεων που στην καλύτερη περίπτωση επιδιώκουν να ακουστεί το όνομά τους, να γίνουν περισσότερο γνωστοί και να κάνουν μία καλή καταγραφή ούτως ώστε σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις να διαθέτουν εμπειρία και έτοιμους ψηφοφόρους. 

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα γίνουν κι άλλες κρούσεις στους λεγόμενους παπανδρεϊκούς ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Ωστόσο στην Χαριλάου Τρικούπη δεν τρέφουν πολλές ελπίδες γνωρίζοντας ότι οι παπανδρεϊκοί είναι αυτήν την περίοδο μπετοναρισμένοι κι αποφασισμένοι να μην κάνουν κανένα χατήρι στην ηγεσία του κόμματος.