current views are: 1

26 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση05:32

Βεντέτα Κανέλλη με Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ για τον χαρακτηρισμό «τσογλάν μπόι»

Σε βεντέτα τείνει να εξελιχθεί η αντιπαράθεση που έχει η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. 

Δημοσίευση 05:32’
αρθρο-newpost

Σε βεντέτα τείνει να εξελιχθεί η αντιπαράθεση που έχει η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. 

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Σε βεντέτα τείνει να εξελιχθεί η αντιπαράθεση που έχει η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. 

Ο χαρακτηρισμός «τσογλάν μπόι» που απέδωσε η βουλευτής του ΚΚΕ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί κατά την άποψη της υπομειδιούσε όταν άκουσε για το χαστούκι του Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνα Κανέλλη  δεν έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ  μόνο εκνευρισμό αλλά και οργή αφού όπως λένε η επίθεση εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αναίτια. 

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η Λιάνα Κανέλλη επικαλέστηκε το ντοκιμαντέρ «Νήμα» που έχει γυριστεί για τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να στηρίξει τους ισχυρισμούς της αν και αποδοκιμάστηκε από τους ιδίους τους συντελεστές της ταινίας. 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι οι λόγοι που προχώρησε η βουλευτής του ΚΚΕ σε μία τέτοια δήλωση είναι κυρίως … ψυχολογικοί. Όπως λένε η Λιάνα Κανέλλη εμφανίζεται εδώ και πολύ καιρό ενοχλημένη από τον Αλέξη Τσιπρα γιατί την αποδοκίμασε όταν αυτή είχε πει ότι εάν βρισκόταν υποψήφιος του ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο αυτοδιοικητικής εκλογής με υποψήφιο της Χρυσής Αυγής θα στήριζε τον δεύτερο. Μάλιστα ο Πρόεδρος  ΣΥΡΙΖΑ τότε είχε ξεκαθαρίσει ότι σε κάθε ανάλογη περίπτωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  θα είναι υπέρ του κομμουνιστή υποψηφίου.  

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ισχυρίζονται ακόμα ότι η Λιάνα Κανέλλη δεν βρίσκεται στην καλύτερη φάση της μέσα στο ΚΚΕ αφού μετά την εκλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα στην θέση του Γραμματέα  ακούγονται πολλές γκρίνιες για την συμπεριφορά και το στιλ που ακολουθεί η Λ. Κανέλλη στο επικοινωνιακό πεδίο. Έλεγαν μάλιστα ότι πέριξ του Περισσού ακούγονται όλο και περισσότερες φωνές «ότι κάποιος πρέπει να την μαζέψει»

Αυτό άλλωστε ζήτησε με έμμεσο τρόπο και ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση του τόνισε «Το να αποκαλεί μια βουλευτής του ΚΚΕ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «τσογλάνι», δεν είναι σκληρή πολιτική αντιπαράθεση. Είναι χυδαιότητα και την θεωρώ ανάξια πολιτικού σχολιασμού. Νομίζω ότι δεν ταιριάζει ούτε στο πολιτικό ήθος όσων θέλουν να ασκούν πολιτική με σοβαρό τρόπο, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, ούτε πολύ περισσότερο στην ιστορία και την παράδοση της Αριστεράς αλλά και του ΚΚΕ. Περιμένω κάποιοι παλαιότεροι, ιστορικά στελέχη του ΚΚΕ που δίδαξαν και διδάσκουν με το ήθος τους, να το εξηγήσουν αυτό στην κ. Κανέλλη.» 


σχετικα αρθρα