Δεν αλλάζει το πλαίσιο απελευθέρωσης της αγοράς ταξί, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) Θύμιο Λυμπερόπουλο.

Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν τα θέματα του κλάδου των μεταφορών που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στη συνάντηση αποσαφηνίστηκε πως οι αλλαγές οι οποίες προωθούνται με το νομοσχέδιο είναι δύο και αφορούν την κατάργηση του ελάχιστου ορίου κυβισμού των υπό μίσθωση αυτοκινήτων με οδηγό (μέχρι σήμερα επιτρέπεται η ενοικίαση οχημάτων άνω των 1.500 κυβικών) και τη μείωση της ελάχιστης διάρκειας μίσθωσής τους από τις 12 στις έξι ώρες.

Η ΠΟΕΙΑΤΑ συνεδριάζει αυτήν την ώρα για να καθορίσει τη στάση της μετά και τις εξηγήσεις που έλαβε από τον υπουργό Ανάπτυξης. Οι αυτοκινητιστές ταξί είχαν αρχικά αντιδράσει έντονα μπροστά στο ενδεχόμενο περαιτέρω απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.