Σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Κύπρου θα έχει, τις επόμενες ημέρες, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο «3ο Ενεργειακό Συμπόσιο», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), αύριο και μεθαύριο στη Λευκωσία.

Ο κ. Μανιάτης, θα γίνει δεκτός στις 11.30 αύριο το πρωί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ νωρίτερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου. Θα συναντηθεί επίσης, με τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, τους υπουργούς, Ενέργειας, Βιομηχανίας, Εμπορίου & Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος, Νίκο Κουγιάλη.

Αύριο το βράδυ, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο του «3ου Ενεργειακού Συμποσίου», όπου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του για τα ενεργειακά θέματα.

Την Παρασκευή, ο κ. Μανιάτης θα απευθύνει ομιλία στο Συμπόσιο, στο οποίο θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής για το 2020, οι ενεργειακοί διάδρομοι της ΝΑ Ευρώπης και ο ρόλος της Κύπρου, οι έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο, το νέο ενεργειακό μείγμα και οι γεωπολιτικές επιπτώσεις στην περιοχή, οι βασικές ενεργειακές υποδομές για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Κύπρου, με παρουσιάσεις εταιρειών που συμμετέχουν στις έρευνες και γενικά στην όλη διαδικασία, κ.α.