Με μια επιστολή κόλαφο ο Ηλίας Σάντας ανακοινώνει την παραίτησή του από την παράταξη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Στην επιστολή του ο κ. Σάντας εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι η παρούσα διοίκηση άλλα είχε τάξει στους πολίτες και άλλα θέλει να εφαρμόσει ενώ χαρακτηρίζει ως ντροπή για τη διοίκηση του δήμου «όχι μόνο να υποκίνεται στις μνημονιακές επιταγές αλλά και να προσπαθεί να εφαρμόσει πρακτικές που σκοπό έχουν να θυσιαστούν οι πολίτες της στο βωμό μιας στείρας οικονομικής πολιτικής! Μου προκαλούν αγανάκτηση σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, προτάσεις που έχουν υιοθετηθεί από εσάς (κι αν δεν είναι έτσι… θα έπρεπε τους στενούς συνεργάτες σας που τις έχουν διατυπώσει εγγράφως… να τους έχετε αποπέμψει εδώ και καιρό…) όπως ο διπλασιασμός του τέλους παρεπιδημούντων ή η τιτλοποίηση των οφειλών των δημοτών και η εκχώρησή τους σε τρίτους έπειτα από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό».

Παράλληλα καταγγέλει πρακτικές αποδυνάμωσης των συλλογικών οργάνων καθώς όπως λέει γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από την δημοτική αρχή να μείνουν εκτός της λήψης αποφάσεων θεσμικοί φορείς όπως είναι οι εκπρόσωποι καθηγητών, δασκάλων και ενώσεων γονέων. Μάλιστα παραθέτει ένα περιστατικό που ενίσχυσε τον προβληματισμό του. «Όταν ζητήθηκε με πρωτοβουλία μου από τους προέδρους των σχολικών επιτροπών να μας ενημερώσουν για τα οικονομικά στοιχεία των επιτροπών τους ως όφειλαν εκείνοι αρνήθηκαν να το κάνουν και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας όχι μόνο δεν στήριξε την ΔΕΠ αλλά με την μη συνεργάσιμη συμπεριφορά του επί της ουσίας την κατήργησε καθώς της στέρησε τον θεσμικό της ρόλο να παρακολουθήσεο αποτελεσματικά το έργο των σχολικών επιτροπών».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή ΕΔΩ