Αναβλήθηκε η συνάντηση που θα είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος με τον επικεφαλής της Thyssen Krupp για τα υποβρύχια 214, η οποία ήταν να γίνει στο περιθώριο της 4η Διεθνής Έκθεσης Αμυντικού Υλικού του Κατάρ.

Ο υπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες και σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση αυτή θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με τους γερμανούς κατασκευαστές των υποβρυχίων.

Ωστόσο με τον επικεφαλής της Thyssen Krupp θα έχει συνάντηση ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης που θα ενεργήσουν βάση των οδηγιών που τους έχουν δοθεί από τον Δ. Αβραμόπουλο.

Ο αρχηγός ΓΕΝ επισκέπτεται το Κατάρ, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του αρχηγού του Εμιρικού Πολεμικού Ναυτικού του Κατάρ, για να συμμετάσχει στη έκθεση αμυντικού υλικού καθώς και στο συνέδριο Αρχηγών Ναυτικών με θέμα τη στρατηγική σημασία της διαφύλαξης της παγκόσμιας οικονομίας. Στο περιθώριο της επισκέψεώς του, ο Αρχηγός ΓΕΝ θα έχει την ευκαιρία για συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με ομολόγους του.

Στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης, η Φρεγάτα ΨΑΡΑ, που συμμετέχει στην επιχείρηση «ΑΤΑΛΑΝΤΑ», θα παραμείνει στο λιμένα Ντόχα του Κατάρ.

Γ. Κοκ