Τη στήριξή του στους αγελαδοτρόφους εκφράζει, σε δήλωσή του, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Μαρίνος, χαρακτηρίζοντας ως μονόδρομο την πρότασή τους για το γάλα.

«Αναμφισβήτητα, κινείται στη σωστή κατεύθυνση και μας βγάζει από το αδιέξοδο.Το σχέδιο νόμου στην υπάρχουσα μορφή του στραγγαλίζει την κτηνοτροφία και κυρίως τη γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία» τονίζει και προσθέτει:

«Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να γίνουν έρμαια των πολυεθνικών εταιρειών και γι' αυτό οφείλουμε να τους προστατέψουμε από τα διάφορα τεχνάσματα αυτών των επιχειρήσεων. Είναι χρέος και καθήκον μας να στηρίξουμε την πρόταση των αγελαδοτρόφων, η οποία προασπίζει την εγχώρια παραγωγή».

Όπως είναι γνωστό οι αγελαδοτρόφοι έκαναν ένα βήμα πίσω από τις αρχικές τους θέσεις, με τον Σύνδεσμο Αγελαδοτρόφων Ελλάδας, την Ένωση Φυλής Χολστάϊν και το ΘΕΣγάλα, να καταθέτουν κοινή πρόταση προς άρση του αδιεξόδου. Η πρόταση από την αρχή έχει τύχει της υποστήριξης του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος θεωρεί ότι πρόκειται για μια εποικοδομητική πρωτοβουλία. Μόλις χθες τόνισε, σε δήλωσή του, πως μετά τη διάθεση που επέδειξαν οι αγελαδοτρόφοι, θα πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να αρθεί το αδιέξοδο στο ζήτημα του γάλακτος.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χαρακόπουλος δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποχωρήσει στο θέμα του γάλατος, φτάνοντας μέχρι και την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, στην περίπτωση που δεν υπάρξουν αλλαγές στις προωθούμενες ρυθμίσεις του υπουργείου Ανάπτυξης.

TAGS