Στο πλευρό των δημάρχων Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου, βρέθηκε το πρωί η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επικεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Ζωής", εξέφρασε την αλληλεγγύη της ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για τη μετατροπή του νοσοκομείου Λοιμωδών, Αγία Βαρβάρα, σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Αυτό το σχόλιο της κυρίας Δούρου για το «κέντρο κράτησης μεταναστών» προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το οποίο έσπευσε σε διευκρινίσεις. 

«Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον, αλλά και παράδοξο, το γεγονός ότι η υποψήφια με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής κ. Ρένα Δούρου, για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους:

1. Υποστηρίζει ανακριβώς ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να κατασκευάσει Προαναχωρησιακό Κέντρο για παράνομους μετανάστες στην Αγία Βαρβάρα.

2. Εμφανίζεται να αντιτίθεται στη δημιουργία ανοιχτών δομών για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ασυνόδευτους ανήλικους, μονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες), όπως στην πραγματικότητα προτίθεται η Κυβέρνηση.

Είναι προφανές δυστυχώς ότι μπροστά στις ψήφους, η υποτιθέμενη «ευαισθησία» του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα «πηγαίνει περίπατο».

Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να μην γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, αλλά και για να υπάρξει η δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου, οι εργασίες για τη δημιουργία ανοιχτών δομών στην περιοχή διακόπτονται μέχρι την ανάδειξη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.