“Το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα υποβρύχια αποκαλύπτεται ροή μαύρου χρήματος που είναι ένα αδίκημα το οποίο δεν έχει παραγραφεί”, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real FM.

Ο κ. Μιχελάκης υπογράμμισε ότι σε “ αυτό το πόρισμα που ήρθε στο φως από δημοσιεύματα βασίζεται η θέση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής,”.

"Το θέμα της ροής μαύρου πολιτικού χρήματος ή του λαδώματος, είναι ποινικά αδικήματα, τα οποία δεν έχουν παραγραφεί κι εκεί η τακτική δικαιοσύνη -δεν χρειάζεται καν η Βουλή- μπορεί να κάνει τη δουλειά της".

Στη συνέχεια εξήγησε :"Το έργο ενός υπουργού είναι να παραγγέλνει υποβρύχια, δεν είναι το μαύρο πολιτικό χρήμα και το λάδωμα"

Υποστήριξε ότι "η έρευνα του ΣΔΟΕ έχει καταδείξει ότι το αδίκημα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα έχει διαπραχθεί και με βάση αυτό η ΝΔ θα υποβάλλει τις επόμενες μέρες αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να χυθεί άπλετο φως στη δυσώδη αυτή υπόθεση».

Εξάλλου ο κ. Μιχελάκης δήλωσε πως η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παίζει για επικοινωνιακούς και εσωτερικούς λόγους το θέμα των πρόωρων εκλογών.

“Είναι μία υπόθεση που ανάλογα με τα εσωτερικά προβλήματα και τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί η κυβέρνηση από την πολιτική της, το φέρνει και το ξαναφέρνει, είτε απειλώντας το εσωτερικό του κόμματός της είτε απειλώντας την κοινωνία", είπε, σημειώνοντας: "Ας ξεκαθαρίσει λοιπόν η κυβέρνηση τι θέλει να κάνει. Η ΝΔ δεν τις φοβάται, δεν παίζει όμως με τους θεσμούς κι είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή έρθει το θέμα των πρόωρων εκλογών να το αντιμετωπίσουμε”.

TAGS